Archívum - 140703 - Fórum téma
szeptember 26
mysql_fetch_array és foreach kérdés
Íme a probléma:
(csak példa)Az adat tábla így néz ki:
user jelszo
pistike anyu
(ezenkívül több mező is van, de azt fölöslegesnek tartottam ide leírni.
mezők pl.: id, sid, email, lastonline stb...)
Tehát a probléma az hogy csak az egyik felhasználót írja ki, vagy rakja bele a tömbbe és nem az összeset a 12-ből.
Már próbáltam fetch_assoc -al is és fetch_object -el is, de nem akarja kiírni az összes felhasználót.
Azért azt leszögezném, hogy én még kezdő vok a php-ban. :D
Ez azért lenne fontos számomra, mert erre építeném majd a ellenőrzést, és a jelszó dekódolását is.
■ (csak példa)
<?php
include "db/database.php" //csatizik a mysql adatbázishoz.
$query = "SELECT * FROM users";
$eredmeny = mysql_query($query);
$field = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_NUM);
while ($field = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_NUM))
{
print stripslashes($field[1]); //egyik próbálkozás, kimenet: a felhasználó jelszava, de csak az egyiké, és ez a baj
echo "<br><br>";
foreach($field as $curr)//itt megpróbálom bejárni, de akkor csak zagyvaságot ír ki a kimenetben. stripslashes-el vagy nélkül ugyanaz.
{
print stripslashes($curr[1])."<br>";
}
}?>
user jelszo
pistike anyu
(ezenkívül több mező is van, de azt fölöslegesnek tartottam ide leírni.
mezők pl.: id, sid, email, lastonline stb...)
Tehát a probléma az hogy csak az egyik felhasználót írja ki, vagy rakja bele a tömbbe és nem az összeset a 12-ből.
Már próbáltam fetch_assoc -al is és fetch_object -el is, de nem akarja kiírni az összes felhasználót.
Azért azt leszögezném, hogy én még kezdő vok a php-ban. :D
Ez azért lenne fontos számomra, mert erre építeném majd a ellenőrzést, és a jelszó dekódolását is.
CSS hover elem nem anhornál IE6-ban
Sziasztok!
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy IE6 alatt csak az anchor elemen működik a hover pseudo, a többire hacket kell írni.
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy IE6 alatt csak az anchor elemen működik a hover pseudo, a többire hacket kell írni.
szeptember 25
Dreamweaver CS4
Utána néztem de sikertelenül, így megkérdezem itt is, hátha van megoldás, tudja valaki hogy kell beállítani a Dreamweaver CS4-et ahhoz, hogy ne é meg ö meg hasonlókat írjon az ékeetes karekterek helyett?... Beállításoknál megadtam enki,h ogy ne kódolja át a speciális karaktereket (bár az ékezetes karekterek nem is tartoznak ide...), és az lap is latin2-re van beállítva, ami a korábbi verziókban (pl. 8) elég is volt, de ennél úgy tűnik nem...
Köszönet!
■ Köszönet!
szeptember 25
Geometriai program natívan webre (javascript - canvas - svg)
Sziasztok!
Ha minden igaz, egy olyan feladatba kell belevágnom, melynek lényege, hogy egy java -ban megírt geometriai oktatóprogramot kellene átraknom javascript alapúra, tehát hogy a böngészőkben mindenféle plugin nélkül működjön, és ráadásul hogy nagyot mondjunk, jó lenne ha mobil eszközökön is elindulna :-)
Egyelőre az információgyűjtés szintjén tartok (és gondolom ott is maradok még egy ideig:-)) Nagy vonalakban arra gondoltam, hogy amit lehet, valid xhtml kóddal megoldok, és a rajzolás részét pedig a canvas - svg megoldással, böngészőtől függően. Mivel az utóbbi dolgokban nem vagyok még benne, az a kérdésem, merre nézelődjek, van e tapasztalat.
Mindenképpen egy js frameworkot ki fogok választani, a legutóbbi <jsmag> -ban van is egy összehasonlítás a különféle chart megoldásokról. Olyat is hallottam, hogy létezik olyan compiler, mely java kódból javascriptet fordít (a gxt -vel dolgozom is, az tudom hogy ilyen) de kicsit egyelőre fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban, a két nyelv elég különböző, a javascript enged olyan trükköket, melyeket nem tudom hogy a fordító belerak -e és úgy rakja -e bele ahogy azt én tenném. Szóval a kézzel írt kód mellet szavaznék egyelőre (még fél évi gxt fejlesztés után is).
Tehát a lényeg: canvas - svg framework tapasztalat.
Köszi:
Gábor.
■ Ha minden igaz, egy olyan feladatba kell belevágnom, melynek lényege, hogy egy java -ban megírt geometriai oktatóprogramot kellene átraknom javascript alapúra, tehát hogy a böngészőkben mindenféle plugin nélkül működjön, és ráadásul hogy nagyot mondjunk, jó lenne ha mobil eszközökön is elindulna :-)
Egyelőre az információgyűjtés szintjén tartok (és gondolom ott is maradok még egy ideig:-)) Nagy vonalakban arra gondoltam, hogy amit lehet, valid xhtml kóddal megoldok, és a rajzolás részét pedig a canvas - svg megoldással, böngészőtől függően. Mivel az utóbbi dolgokban nem vagyok még benne, az a kérdésem, merre nézelődjek, van e tapasztalat.
Mindenképpen egy js frameworkot ki fogok választani, a legutóbbi <jsmag> -ban van is egy összehasonlítás a különféle chart megoldásokról. Olyat is hallottam, hogy létezik olyan compiler, mely java kódból javascriptet fordít (a gxt -vel dolgozom is, az tudom hogy ilyen) de kicsit egyelőre fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban, a két nyelv elég különböző, a javascript enged olyan trükköket, melyeket nem tudom hogy a fordító belerak -e és úgy rakja -e bele ahogy azt én tenném. Szóval a kézzel írt kód mellet szavaznék egyelőre (még fél évi gxt fejlesztés után is).
Tehát a lényeg: canvas - svg framework tapasztalat.
Köszi:
Gábor.
Valid html BBcode-al
Sziasztok!
Nos ismét egy problémába ütköztem:A user-ek szinezhetik a nick nevüket(like msn).
Ha a user így csinálja meg:akkor abból: És ez egyáltalán nem valid. Hogyan tudnám megoldani, hogy valid legyen?
■ Nos ismét egy problémába ütköztem:
function pnick_szinezo($p_nick){
$p_nick = preg_replace("#\[c=(.*?)\](.*?)\[/c\]#si", "<font color=\"\\1\">\\2</font>", $p_nick);
$p_nick = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<b>\\1</b>",$p_nick);
$p_nick = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<i>\\1</i>",$p_nick);
$p_nick = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>\\1</u>",$p_nick);
$p_nick = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>\\1</s>",$p_nick);
return $p_nick;
}
Ha a user így csinálja meg:
[c=blue]|i|Lon[/c][c=green]g[/c]|/i||s|[c=purple]R[/c][c=red]ifle|/s|[/c]
<font color="blue"><i>Lon</font><font color="green">g</font></i><s><font color="purple">R</font><font color="red">ifle</s></font>
CKeditor betöltési probléma
Sziasztok,
a következőkben kérném a segítségeteket. A dokumentáció szerint beállítottam a ckeditort (3.0-s verzió), megítélésem szerint sikeresen. Azonban.. az ügyfél jelezte hogy nála nem jelenik meg a szerkesztőablak, ami azért furcsa mert nálam (ie-n és firefoxban, több rendszeren és több gépen is megnéztem az ominózus oldalt) mindig megjelenik. A tesztoldal elérhető a következő címen: http://retrieverklub.hu/admin/ceditor.html.
Kérlek benneteket, hogy egy rövid teszt erejéig segítsetek nekem. Nálatok megjelenik-e a szerkesztőablak, esetleg ha nem milyen hibaüzenetet ad az oldal. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel a rendszerrel, szívesen fogadnék egy kis tanácsot a fenti hiba kapcsán.
■ a következőkben kérném a segítségeteket. A dokumentáció szerint beállítottam a ckeditort (3.0-s verzió), megítélésem szerint sikeresen. Azonban.. az ügyfél jelezte hogy nála nem jelenik meg a szerkesztőablak, ami azért furcsa mert nálam (ie-n és firefoxban, több rendszeren és több gépen is megnéztem az ominózus oldalt) mindig megjelenik. A tesztoldal elérhető a következő címen: http://retrieverklub.hu/admin/ceditor.html.
Kérlek benneteket, hogy egy rövid teszt erejéig segítsetek nekem. Nálatok megjelenik-e a szerkesztőablak, esetleg ha nem milyen hibaüzenetet ad az oldal. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel a rendszerrel, szívesen fogadnék egy kis tanácsot a fenti hiba kapcsán.
MySQL mezőben ne legyen azonos érték
Van egy adatbázis tábla, amiben a rekordok egyik mezőjét úgy kellene átalakítani, hogy ne tartalmazhasson azonos értéket.
Konkrétabban: személyek adatait tároljuk, mezők: id, név, email, etc. A név mezőt szeretném megváltoztatni úgy, hogy ha van pl. több Kovács István, akkor a másodiktól kezdődően a mező értéke egészüljön ki egy sorszámmal (tehát így Kovács István, Kovács István 2, Kovács István 3 etc.)
Milyen sql utsítással, utasításokkal lehet ezt elérni? Esetleg más ötlet a mezők egyediesítésére? (PhpMyAdmint használok.)
Köszönöm!
T.
■ Konkrétabban: személyek adatait tároljuk, mezők: id, név, email, etc. A név mezőt szeretném megváltoztatni úgy, hogy ha van pl. több Kovács István, akkor a másodiktól kezdődően a mező értéke egészüljön ki egy sorszámmal (tehát így Kovács István, Kovács István 2, Kovács István 3 etc.)
Milyen sql utsítással, utasításokkal lehet ezt elérni? Esetleg más ötlet a mezők egyediesítésére? (PhpMyAdmint használok.)
Köszönöm!
T.
szeptember 23
invalid token
Php-val szeretnék rss-t beolvasni. Ugyanazzal a szkripttel localhoston működik rendesen, de a tárhelyen hibát ír ki: XML error: not well-formed (invalid token) at line 4. A hibát nem jelzi minden rss feed-nél. Gondolom az ékezettel lehet valami, de nem tudom, hogy lehetne megoldani a problémát.
■ Csomagkezelés
Vannak különböző moduljaim, a legtöbb modul több fájlból áll. Azt szeretném, hogy mikor új projektbe kezdek, akkor csak beállítom, hogy a projekt milyen modulokat használ, a program meg szépen bemásolja a szükséges modulok fájljait a projekt mappába.
Vannak tapasztalataitok ilyen programok kapcsán?
■ Vannak tapasztalataitok ilyen programok kapcsán?
szeptember 22
Könyvtárra, fájlra mutató link
Sziasztok!
Egy intranetes fejlesztés kapcsán lenne szükség különböző kiterjesztésű fájlok (.doc, .xls, .pdf) ill. könyvtárak közvetlen linkelésére.
Például fájlra mutató link:
Könyvtárra mutató link:
Ugyan azt a fájlt közvetlenül futtatva rendesen működik, ha viszont szerver környezetben próbálom (saját gépre telepített xampp) akkor a linkre egyáltalán nem reagál.
Hogy van ez? A böngésző beállításával lehet valami gond?
(Ja igen, csak IE-vel megy, a Firefox hibaüzenetet küld minden esetben.)
Köszi a segítséget!
Üdv!
■ Egy intranetes fejlesztés kapcsán lenne szükség különböző kiterjesztésű fájlok (.doc, .xls, .pdf) ill. könyvtárak közvetlen linkelésére.
Például fájlra mutató link:
<a href="D:/Dokumentumok/tuzvedelem.doc">Tűzvédelmi utasítás</a>
Könyvtárra mutató link:
<a href="D:/Dokumentumok/munkavedelem">Munkavédelem</a>
Ugyan azt a fájlt közvetlenül futtatva rendesen működik, ha viszont szerver környezetben próbálom (saját gépre telepített xampp) akkor a linkre egyáltalán nem reagál.
Hogy van ez? A böngésző beállításával lehet valami gond?
(Ja igen, csak IE-vel megy, a Firefox hibaüzenetet küld minden esetben.)
Köszi a segítséget!
Üdv!