ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 26, 2001 - Blog bejegyzés

Dátum

PHP Weekly - 64.

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 12.41
A Zend 64. hírleveléből:

Végső RC azaz "utolsó megjelentetés előtti változat - a megjelentetés folyamata kicsit változni fog a jövőben, mégpedig úgy, hogy a stabil, végleges megjelenések előtt egy "Final RC" jelenik majd meg, amelyben hibajavításokon kívül más változtatásokat már nem eszközölnek. Ha jelentős hiba merül fel, új "Final RC" jelenik meg, majd a hibák kijavítása után teszik elérhetővé a végleges, stabil verziót.

PHP 4.1.0 RC3 - ez lenne most a "Final RC", azaz a megjelenés előtti utolsó előzetes. A források letölthetőek innen: http://www.php.net/~zeev/php-4.1.0RC3.tar.gz, a Win32-es változat pedig innen: http:// phpuk.org/~james/php-4.1.0RC3-win32.zip, habár ez a Windowsos változat még nem igazán működik együtt az Apache 2-vel.

PostNuke 0.7 preview

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 11.50
A PHP-Nuke és PostNuke eddigi változataiból hiányzott jó néhány olyan funkció és tulajdonság, amelyet sokak elengedhetetlennek tartottak ahhoz, hogy maguk is használni kezdjék e tartalomkezelő rendszereket.

A PHP-Nuke irányvonaláról, a fejlesztési tervekről semmit sem lehet tudni, egyre inkább úgy tűnik, hogy fejlesztője véletlenszerűen (esetleg a konkurrenciát figyelve) rak bele új funkciókat, a hibákat hol javítja, hol nem...

Ezzel szemben a PostNuke már a kezdetektől fogva egyértelmű, világos "roadmap"pel, tervekkel rendelkezett, amelyet a fejlesztők többé-kevésbé tudtak is követni.

Tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett a fejlesztése, megtekinthető, mindenki által kipróbálható a 0.7 verzió előzetese, és egy hét tesztidőszak áll a fejlesztők rendelkezésére a felmerülő hibák kijavítására.

PDF készítése modulok nélkül

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 11.12
Egy vadiúj PHP-s osztály lehetővé teszi egyszerű PDF dokumentumok készítését bármilyen külön telepítendő modul nélkül is. Képeket is tartalmazó PDF készítéséhez viszont egyelőre szüksége van telepített GD könyvtárra.

Honlap és letöltés: http://www.ros.co.nz/pdf/