ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 64.

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 12.41
A Zend 64. hírleveléből:

Végső RC azaz "utolsó megjelentetés előtti változat - a megjelentetés folyamata kicsit változni fog a jövőben, mégpedig úgy, hogy a stabil, végleges megjelenések előtt egy "Final RC" jelenik majd meg, amelyben hibajavításokon kívül más változtatásokat már nem eszközölnek. Ha jelentős hiba merül fel, új "Final RC" jelenik meg, majd a hibák kijavítása után teszik elérhetővé a végleges, stabil verziót.

PHP 4.1.0 RC3 - ez lenne most a "Final RC", azaz a megjelenés előtti utolsó előzetes. A források letölthetőek innen: http://www.php.net/~zeev/php-4.1.0RC3.tar.gz, a Win32-es változat pedig innen: http:// phpuk.org/~james/php-4.1.0RC3-win32.zip, habár ez a Windowsos változat még nem igazán működik együtt az Apache 2-vel.

ImageMagick kiegészítő - elkészült az ImageMagick, a GD könyvtár mellett a PHP-ben leginkább használt Unixos képkezelő kiegészítő első verziója, egyelőre még valószínűleg számos hibával. A teljes leírás és letöltés linkje az eredeti hírlevélben érhető el.

Orosz PHP dokumentáció - talán nem tévedek sokat, ha azt mondom, itt kevéssé érdekes ez a hír. Szóval készül a 13. nyelven is a dokumentáció, segítséget a levlistákon várnak.GD kiegészítő - a GD legújabb verziója, a 2.0.1 hibás képeket ad élsimított (anti-alias) true-type betűtípusok truecolor (16M színű) képekre írásakor. Hamarosan megjelenik egy új (2.0.2) verzió, javítva ezt a hibát.

[*]Debugolás Apache 2-vel - néhány trükk itt.

PHPdoc - a PHPdoc kiegészítő letölthető a következő címről: http://weigon.dyndns.org. Ez egy PHP-XML konverter a Zend Engine-hez, dokumentumok készítéséhez. A jelenlegi állapotban a kiegészítő használatához a Zend Engine-t is meg kell változtatni, valamint csak a PHP 4.0.4pl1 és 4.0.6 közötti változatain működik.