ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 13, 2001 - Blog bejegyzés

ADODB 1.53

Granc Róbert · 2001. Nov. 13. (K), 17.47
Az ADODB adatbázis-absztrakciós felület legújabb verziója főként hibajavításokat tartalmaz, növelték a stabilitást, valamint néhány új funkció került bele.

Részletek: ADODB 1.53 out

Honlap: http://php.weblogs.com/ADODB

Ugyanitt említeném meg, hogy most került bele az ADODB kód a PostNuke CVS-be a PEAR helyett. Néhány nap finomítás után a 0.7 verziót várhatjuk majd. A CVS-ben már az új autentikációs rendszer található, teljesen új, objektumalapú elérési jogosultságokkal, valamint részben átdolgozásra került már az admin felület is.
 

PHP Weekly - 62.

Granc Róbert · 2001. Nov. 13. (K), 11.11
A 62. Zend hírveléből:

Zend licensz - a Zend Technologies izgalmas bejelentést tett: a Zend Engine-t BSD stílusú licensz alá helyezik majd. Habár még nem választották ki a pontos specifikációt, a Zend Engine új licensze lehetővé teszi mindenki számára a szoftver tetszőleges, akár üzleti felhasználását is.

Számos fejlesztő ódzkodott a kódtól a "standard" licensz hiánya miatt. Remélhetőleg a Zend lépése jóval nagyobb részvételi arányhoz vezet majd, és többen használják majd a technológiát is.

Windows CHM hiba - egyes jelentések szerint a windows súgófájl formátumú PHP kézikönyv Windows XP alatti megnyitása összeomlasztja a súgót. Jelenleg folyik a probléma elemzése, a javított .chm kézikönyvek a jövő héten várhatóak.

Csak röviden...

Granc Róbert · 2001. Nov. 13. (K), 00.30
Nos, a fórum az XForum maradt végül is, elsöprő többséggel nyert a szavazáson :)...

Ha valaki még nem vette volna észre, a főmenü alá felkerült egy blokk a fórum utolsó öt üzenetével. Ha nagyobb lesz a forgalom a fórumon, ez kibővülhet, akár ide középre is kerülhet majd a blokk.

Aktiváltam a FAQ modult is, lehet kérdéseket feltenni a jelenlegi kategóriákban, esetleg kategóriákat javasolni.

Ja igen, két friss fordítás került fel, az XFórumé, valamint a legfrissebb My_eGallery verzióé, szintén egy baloldali blokkból érhetőek el a legkönnyebben... :)

A PostNuke 0.64 fordításának frissítése még mindig késik, a következő bétát azért holnap igyekszem feltölteni, de azért mint látjátok, a jelenlegi verzió is használható - mi is ugyanezt használjuk...

Sajnos időhiány miatt a legfrissebb Zend hírlevél fordítása már holnapra marad, elnézést mindenkitől a késésért...