ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 25, 2013

Aszinkron JavaScript programozás

MadBence · 2013. Jún. 25. (K), 16.26
Aszinkron JavaScript programozás

A cikkben a JavaScript egyik misztikus jószágát, az aszinkron programozási lehetőségeket járom körbe, és próbálok a felmerült problémákra minél több, minél egyszerűbb programozási megoldást keresni.

A HTML5 erényei növelik alkalmazásának biztonsági kockázatait is

Hidvégi Gábor · 2013. Jún. 25. (K), 16.07
Az új szolgáltatások beépítése szükségszerűen növeli a böngészők biztonsági kockázatát
 

Személyes adatok védelme

Hidvégi Gábor · 2013. Jún. 25. (K), 14.54
Mostanában egyre szaporodnak a felhasználók magánszféráját sértő szolgáltatásokról szóló hírek, és úgy gondolom, fontos lenne a témát megvitatni, megoldást találni a problémára.

PayPal fizetés egyszerre két félnek

sandrosdj · 2013. Jún. 25. (K), 02.09
Hali!

Jelenleg egy támogatás gombot üzemeltetek, amely működik rendesen, de most a következő probléma lépett fel.
Adottak bizonyos termékek, amiket meg lehet vásárolni. Az adatbázisban (mysql) létrehoztam egy táblát, amelyben a későbbiekben a rendeléseket kívánom tárolni. PayPal-es fizetést tennék lehetővé viszont fogalmam sincs hogyan.

A dokumentációkat átolvastam és nem mondhatnám, hogy 100%-osan értem, de az egy félre eső kifizetést még össze tudnám hozni. A probléma ott kezdődik, hogy két fél részére kell a kifizetés. Ha a látogató megvesz valamit, akkor X összeg menjen A paypal fiókjára, Y összeg pedig B fiókjára, de ez a két utalás menjen el egyszerre. Olyasmi, mint ebay-en, mikor több cucc van a kosárban és egyszerre rendeled meg.

Példa:
X termék: megveszem -> 100Ft (eladó##kukac##paypal.com), 20Ft (üzemeltető##kukac##paypal.com) -> Kész (ha kész, akkor a mysql-ben frissítené mondjuk a Sikeres nevű mező értékét)
Az egyik kezdeményezett bizonyos termékeknél különböző.

Valamiféle ötletet, javaslatot várok! :) Ha valakinek volt már ilyennel tapasztalata és tudna meglévő példával szolgálni, az is nagyszerű lenne. Bármi, ami segíthet ennek a megvalósításában.