ugrás a tartalomhoz

PayPal fizetés egyszerre két félnek

sandrosdj · 2013. Jún. 25. (K), 02.09
Hali!

Jelenleg egy támogatás gombot üzemeltetek, amely működik rendesen, de most a következő probléma lépett fel.
Adottak bizonyos termékek, amiket meg lehet vásárolni. Az adatbázisban (mysql) létrehoztam egy táblát, amelyben a későbbiekben a rendeléseket kívánom tárolni. PayPal-es fizetést tennék lehetővé viszont fogalmam sincs hogyan.

A dokumentációkat átolvastam és nem mondhatnám, hogy 100%-osan értem, de az egy félre eső kifizetést még össze tudnám hozni. A probléma ott kezdődik, hogy két fél részére kell a kifizetés. Ha a látogató megvesz valamit, akkor X összeg menjen A paypal fiókjára, Y összeg pedig B fiókjára, de ez a két utalás menjen el egyszerre. Olyasmi, mint ebay-en, mikor több cucc van a kosárban és egyszerre rendeled meg.

Példa:
X termék: megveszem -> 100Ft (eladó##kukac##paypal.com), 20Ft (üzemeltető##kukac##paypal.com) -> Kész (ha kész, akkor a mysql-ben frissítené mondjuk a Sikeres nevű mező értékét)
Az egyik kezdeményezett bizonyos termékeknél különböző.

Valamiféle ötletet, javaslatot várok! :) Ha valakinek volt már ilyennel tapasztalata és tudna meglévő példával szolgálni, az is nagyszerű lenne. Bármi, ami segíthet ennek a megvalósításában.
 
1

PayPal

Poetro · 2013. Jún. 25. (K), 12.09
Szerintem olvasgasd a PayPal fejlesztők részére létrehozott dokumentációját.
2

Nem lesz jo

janoszen · 2013. Jún. 25. (K), 12.55
A magyar penzugyi torvenyek szerint ez igy szerintem nem lesz tulzottan franko. Nem tudom, milyen jogi vagy termesztes szemelykent uzod a tevekenysegedet, de hogy ebbe a NAV bele fog kotni, az szinte biztos. Alapvetoen ugy kellene mukodnie a dolognak, hogy Te mint a vevovel / tamogatoval / stb. szerzodest vagy jogviszonyt letesito szemely fizeted ki a masik felet, vagy pedig a masik fel fizet ki Teged mint kozvetito szolgaltato.
3

+1

Pepita · 2013. Jún. 25. (K), 15.24
Ezt én is valószínűnek tartom. Vállalkozó->alvállalkozó(k) ez a rend.
4

Sok munkával

vbence · 2013. Jún. 25. (K), 16.01
Ebben a cikkben eléggé körbejárják a témát:
Can One Single Payment Gateway Pay Multiple Recipients

Röviden: van erre lehetőség az Adaptive Payments API segítségével:

Parallel Payments: A vásárló látja a felek adatait és az éték megoszlását.
Chained Payments: A vásárló egyetlen üzletfelet lát, de a részesedések kifizetése automatikusan megtörténik.

Az API használatohoz oldaladat a PayPalnak jóvá kell hagynia. A könyvvizteli feladatok megoldására mindenképpen ebben járatos segítség igénybe vételét ajánlom.

(Talán a könyvlabor.hu oldalon is feltehetnél egy hasonló kérést ;)