ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 6, 2013

php-mysql adatok

paganmoon · 2013. Jún. 6. (Cs), 19.01
Üdv, egy kis segitseget szeretnék kérni. A lényeg hogy egy input mezőbe bekerül egy adat amit a php feltölt egy adatbazisba, majd ujabb adat es igy tovabb, tehát egy oszlopba bekerül X számu adat, azt szeretném megoldani, hogy ki tudjam listazni az adatokat es feltüntetni, hogy melyik adat hányszor volt feltötlve az adott oszlopba, tehát egy bizonyos adat többször is szerepelhet.
 

jQuery automatizálás

Totti 1986 · 2013. Jún. 6. (Cs), 10.48
Sziasztok!

Lehet, h hülye a cim, de most nem tudtam máshogy megfogalmazni.
Az a problémám, h már nagyon sokszor kerültem olyan helyzetbe, amikor egy oldalon lévő blokkal megegyező másik blokkot kell ajax-szal behivnom, majd az eredetihez fűződő jQuery hivásokat újra egyenként meghivni.

Pl. van egy dobozom, aminek a cime egysoros, van a dobozban egy kép, a kép mellett egy szavazás, a kép alatt cimkék. A cím-re rá kell húznom egy jQuery-t, ami megmondja, h mi történjen, ha a cím nem fér ki, a képre mondjuk ha rákattintok, előugrik egy lightbox, ami mutatja nagyban, a szavazást is egy szkript kezeli, a cimkéknél meg van egy "mutasd mindet" gomb, ami megint egy szkript.

Ezeket egyenként meghivom az oldal betöltésekor, de van, h mindegyiket máshonnan, mert máshol is használnom kell őket. Aztán ha ajax-szal behivok egy tök ugyanilyen tartalmat, megint össze kell szedegetnem a jQuery plugin hivásokat, ahelyett, h azt mondhatnám: "Alkalmazd erre az *ahhoz a dobozhoz* tartozó jQuery hivásokat."

Valószínűleg én vagyok gyakorlatlan javascript-ben, de akárhogy gondolkodtam, nem tudtam kitalálni, hogy lehetne ezt megvalósítani.