ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2013

május 30

Aloldalból aldomaines oldal htaccessel. Lehetséges

wildface86 · 2013. Május. 30. (Cs), 13.37
Sziasztok!

Több napja próbálok rájönni, hogyan lehet megoldani a problémám, de nem sikerül.

A lényeg: ha van egy ilyen domain-em mint pl domain.com/szallasok/budapest, htaccessel lehet ebből varázsolni egy olyat, hogy budapest.domain.com/szallasok ?
 

május 29

Zenei weblaphoz vélemény (újratöltve)

Szuperjég · 2013. Május. 29. (Sze), 16.52
Sziasztok!

Egy korábban elkészített honlapot átalakítottam. Ez egyike a két honlapnak, amit nem magamnak csináltam. Biztosan volt mindenkinek pár ilyen "kísérletező projektje".

Szóval annak ellenére, hogy már volt itt ez a téma (talán háromszor:P), ha valakinek van esetleg véleménye, azt örömmel fogadnám.

Lenne egy kérdésem is. Ilyen egyszerű CSS/HTML oldalakat érdemes Wordpress témává alakítani?

link a laphoz

Előre is köszönöm.
 

Jogosultság kezelés - csak a szerző tudja szerkeszteni a cikkét

inf · 2013. Május. 29. (Sze), 00.23
Sziasztok!

Jogosultság kezeléssel van egy problémám, amire nem tudtam kiagyalni általánosan használható rendszert. Vagy nem létezik ilyen, vagy a hiba bennem van.

Alapból úgy tárolom a szabályokat, hogy van egy listám az erőforrásokról és a műveletekről, amiket rajtuk lehet végezni. Ezt beszórtam egy táblába, aztán csináltam szerepköröket, amikhez hozzárendeltem ezeket a jogokat. A szerepköröket meg nyilván felhasználókhoz rendeltem hozzá. Ezzel így szerintem megfelelő.

A gond ott kezdődik, ha olyan dolgok jönnek be, ahol megszorítások vannak 1-1 erőforrásra. Ha mondjuk egy adminnak adok jogot a cikkek szerkesztésére, akkor "PUT article/*" jogkört kap, viszont ha egy mezei felhasználónak akarom megengedni, hogy az általa beküldött tartalmakat tudja szerkeszteni, akkor az előbbi jogkört úgy kell szűkítenem, hogy a * csak a saját cikkeinek az id-jére érvényes.

Ez egy általánosan előforduló dolog, pl a felhasználónak van egy munkamenete, aminél azt szeretném, hogy ki tudjon jelentkezni. Nyilván ilyenkor a "DELETE session/*" -re kap engedélyt, ahol a * az aktuális session ID lehet csak.

Egyelőre csak annyi jutott eszembe, hogy berakok egy flag-et a jogosultságokhoz, hogy általánosan vagy szűkítetten kell e értelmezni őket, illetve kézzel megírom minden egyes táblára az ellenőrzést, hogy az adott munkamenet felhasználójához tartozik e az adott sor... Esetleg van erre valami jobb megoldás? Egyelőre úgy vagyok vele, hogy adatbázis szinten meg tudom oldani a jogosultság kezelést, de egyre inkább úgy néz ki, hogy kénytelen leszek áttenni szerver oldali nyelvre, ahhoz, hogy rugalmas szabályokat tudjak csinálni.

Van egy másik lehetőség is, a felhasználók kapnak egyedi jogköröket, pl: "PUT article/123", és így tovább az összes cikkre külön külön. Ez nekem egy kicsit fapadosnak tűnik, de első ránézésre működőképes elgondolás.

május 28

Preg_match pattern

abicska · 2013. Május. 28. (K), 20.23
Sziasztok!

Adott következő két kifejezés: [[akármi|mindegy]], vagy [[akármi]]
Szeretném a segítségeteket kérni egy regex pattern elkészítéséhez, amivel a két kifejezésből kiemelhető az "akármi" szó. A akármi értelemszerűen tartalmazhat bármilyen írásjelet, szóközt.

Köszönöm előre is!

Ábel
 

Cron feladat időkorlát beállítása?

forumferenc · 2013. Május. 28. (K), 13.21
Sziasztok!

Hogyan kell beállítani végtelen időkorlátot egy php cron feladathoz?

Eddig ezt adtam meg:

/usr/bin/wget http://domain.hu/olvasofajl.php

de nem fut végig mert egy fájlt olvas be és a fájl nagy kb a negyedéig olvas aztán leáll.

Köszi.
 

NDepend

inf · 2013. Május. 28. (K), 11.52
Metrika ASP.NET-hez
 

Reszponzív Youtube videó

Wishmylove · 2013. Május. 28. (K), 11.46
Dinamikusan méretet váltó beágyazott YouTube-videó megoldás reszponzív weblapokhoz, HTML és CSS kóddal
 

május 27

kiestem a google-ből. miért?

stan · 2013. Május. 27. (H), 14.12
Tudom klasszikus kérdés, de most tényleg tanácstalan vagyok.

Van egy fórumom, ami be van jegyezve egy magyar domain alá. A fórum motorja a Joomla! alatt használható Kunena fórum motor, amit már régóta használok. A fórumban kb. 15.000 hozzászólás van, és több száz téma. Az analytics szerint volt időszak, amikor naponta 150 látogatója volt az oldalnak csak a Google keresőből.

Az utóbbi 1-2 hónapban drasztikusan elkezdett csökkenni a látogatottság, és az utóbbi pár hétben pedig 0 azaz nulla darab látogató érkezik a Google-ből. Pedig az oldal tartalma csak bővült azóta, amióta naponta 150 látogatóm volt a Google-ből.

Megnéztem a webmaster tools-ban, amiben már régóta be van állítva az oldalam, és nem ír semmilyen hibát, vagy javaslatot. A google-ben megpróbáltam rákeresni az oldal címére, olyan formában, hogy "valami.hu", de így sem adja ki az oldalt. De bármilyen témára próbálok rákeresni, egyszerűen nem adja ki a Google.

Gyakorlatilag kiestem a Google-ből. Pedig korábban szerette az oldalamat. Már sok fórumon utánaolvastam a problémának, illetve a Google súgójában is. De semmilyen probléma nem áll fenn az oldalamon, ami ezt a problémát okozhatja. Ráadásul a webmaster tools szerint a Google naponta indexeli az oldalamat. De akkor miért nem találom magam a Google-ben?

Milyen okai lehetnek? Bármilyen ötlet jöhet!
 

május 26

desktop alkalmazások programozása php

Szita Szilárd · 2013. Május. 26. (V), 18.17
Üdvözletem érdekelne,hogy ki milyen programot készített már php nyelven ami desktop alkalmazás volt és lenne még egy elméleti kérdésem,hogy lehet ezt futtatni windows alatt?
Mit kell rajta állítgatni?
 

május 25

UCOZ

hepatrik007 · 2013. Május. 24. (P), 23.57
Szerintem ez egy nagyon jo weblapszerkesztő ------> http://www.uid.me/