ugrás a tartalomhoz

kiestem a google-ből. miért?

stan · 2013. Május. 27. (H), 14.12
Tudom klasszikus kérdés, de most tényleg tanácstalan vagyok.

Van egy fórumom, ami be van jegyezve egy magyar domain alá. A fórum motorja a Joomla! alatt használható Kunena fórum motor, amit már régóta használok. A fórumban kb. 15.000 hozzászólás van, és több száz téma. Az analytics szerint volt időszak, amikor naponta 150 látogatója volt az oldalnak csak a Google keresőből.

Az utóbbi 1-2 hónapban drasztikusan elkezdett csökkenni a látogatottság, és az utóbbi pár hétben pedig 0 azaz nulla darab látogató érkezik a Google-ből. Pedig az oldal tartalma csak bővült azóta, amióta naponta 150 látogatóm volt a Google-ből.

Megnéztem a webmaster tools-ban, amiben már régóta be van állítva az oldalam, és nem ír semmilyen hibát, vagy javaslatot. A google-ben megpróbáltam rákeresni az oldal címére, olyan formában, hogy "valami.hu", de így sem adja ki az oldalt. De bármilyen témára próbálok rákeresni, egyszerűen nem adja ki a Google.

Gyakorlatilag kiestem a Google-ből. Pedig korábban szerette az oldalamat. Már sok fórumon utánaolvastam a problémának, illetve a Google súgójában is. De semmilyen probléma nem áll fenn az oldalamon, ami ezt a problémát okozhatja. Ráadásul a webmaster tools szerint a Google naponta indexeli az oldalamat. De akkor miért nem találom magam a Google-ben?

Milyen okai lehetnek? Bármilyen ötlet jöhet!
 
1

Valtozik

janoszen · 2013. Május. 27. (H), 15.12
Eloszor is azt erdemes tudni, hogy a Google idorol idore valtoztatja az indexelesi strategiajat. Ennek kapcsan konnyen lehet, hogy az addigi sikeres tartalom lejjebb sullyed, vagy korabbi kevesbe ertekelt tartalom egyszerre csak elkezd porogni.

Jellemzoen akkor szoktak ilyen nagy kiesesek tortenni, ha a tartalmad alacsony minosegu (pl. olyan forum, amiben nincs ertelmes, velos tartalom) es a Google ehhez igazitja a keresomotorjat.

Azt is erdemes figyelembe venni, hogy a Google szemelyre szabja a keresesi talalataidat. Ha tehat a felhasznaloid, latogatoid szamottevo resze csak azert ment az oldaladra, mert az elso helyen szerepelt, de igazabol nem azt a tartalmat kereste, akkor konnyen lehet hogy a demografiai valtozasokkal egyutt kevesebb latogatod lesz.

Amit javasolnek neked: mindenkeppen azokra a latogatokra koncentralj, akik 10 masodpercnel tobbet toltenek az oldaladon. Nezd meg, hogy azokban is van-e valtozas, mert ezek a szamodra erdekesek.

Vegezetul pedig: mondd meg az oldalad cimet. A levegobe beszelni lehet, de konkretumokat csak az oldal ismereteben lehet mondani.
2

penalty

joed · 2013. Május. 27. (H), 20.31
Bár az oldal ismerete nélkül sokat nem tudok mondani, de könnyen lehet, hogy a fórumodat szabálytalan linképítésre használták. A Google elsődleges selling point-ja, legfőbb értéke, hogy a linkek értékelésével súlyozza indexét. Minél több releváns külső hivatkozás mutat az oldaladra, annál értékesebb lesz, annál előrébb kerül a találati listákban. Ha ezt a rendszert próbálja valaki kijátszani, pl. nem releváns befelé mutató linkek tömeges szétszórásával, akkor nagyon keményen megbüntet: gyakorlatilag kispadra ültet és nyomod sem marad az indexben.
Ez csak egy lehetséges ok, simán lehet, hogy csak annyi áll mögötte, amit janoszen kolléga írt.