ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 9, 2013

Egyszerű hozzászólás készítése

GreenEar · 2013. Jún. 9. (V), 19.25
Sziasztok

Újból itt vagyok egy újabb kérdéssel.

A kérdésem az lenne hogy hogyan indúljak neki hozzászólás készítéséhez.

Az alap amivel most foglalkozok, az annyi hogy mysql-ben van lementve kép név, és a tábla tartalmazza a kép adatait. feltöltő neve, feltöltés ideje stb. Ha a weboldalon valaki rákattint a képre akkor az megnyitja a többi hozzá tartozó adatot. Eddig ez nem okozott gondot, viszont szeretném megoldani hogy ott megjelenjen egy form, betudnak írni nevet és egy rövid kommentet, majd miután elküldte a kedves user a formot, az megjelenik a kép adatainál. Egy sima UPDATE parancsal megoldható lenne a dolog, mert hoztam létre egy feladó és komment oszlopot mysql-ben, oda be is rakta, le is kérte rögtön az adatokhoz, de ha valaki ír be másik kommentet akkor az UPDATE ismét lefut és nem hozzáírja az új kommentet, hanem módosítja azt.

A kérdésem az lenne hogy hogyan szokták megoldani ilyene setben, hogy a felhasználó tudjon kommentelni. Fontos megjegyeznem hogy a hozzászzólás nem lesz korlátozva, tehát nem kell hozzá belépni stb. Mivel csak egy gyakorló feladat így nem bonyolítom belépéssel ellenőrzéssel stb.

mysql táblák összekapcsolásával menne a dolog csak? Vagy megoldható egy táblával is?

Előre is köszi mindenkinek aki megindít az úton egy kissebbfajta seggberúgással!
 

Minek nevezzelek (UI komponens)

inf · 2013. Jún. 9. (V), 14.58
Sziasztok!

Hatalmas problémám van :D Csinálok egy olyan container-t, ami az függőségeket tölti be ajax-al aszinkron módon. Amíg tölt, addig kiírja, hogy "Kis türelmet!", vagy valami hasonlót, ha betöltött mindent, akkor kiteszi a tényleges tartalmat, ha meg nem jött össze, akkor meg valamilyen hibaüzenetet. Valahogy így fogom használni:

syncBox.parallel(function (){
	syncBox.fetch(new Role({id: id}));
	syncBox.fetch(new UserSet()),
},
function (role, users){
	var form = new RoleUpdateForm({
		model: role,
		users: users
	});
	form.on("submit", function (){
		syncBox.save(role, function (role){
			controller.read(role.id);
		});
	});
	syncBox.render(form, {persist: false});
});
Egyelőre SyncBox-nak nevezem, mert Backbone.sync-et használ majd ahhoz, hogy pl a Role modelt szinkronban tartsa a szerverrel. Kicsit hajaz a SandBox-ra, mert ő szolgáltatja a környezet egy részét (a model-eket, esetleg további konfigurációs változókat) a benne lévő tartalomnak, meg mert olyan, mint egy doboz, beleszórod a dolgokat, aztán megjeleníti, ha a függőségeket sikerül betölteni...

Az a kérdés, hogy van erre a típusú UI komponensre valami kiforrott név, amit sokan használnak, esetleg van ötletetek valami jobb elnevezésre ennél?