ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 19, 2003

Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Granc Róbert · 2003. Nov. 19. (Sze), 17.01
A NuSphere Corp., számos (vállalati szintű) PHP-s alkalmazás fejlesztője elérhetővé tette az UltraSQL, a natív windowsos PostgreSQL változat 1.0.5 verziószámot viselő bétaverzióját. Az UltraSQL a beszámolók szerint gyorsabban fut Windows alatt, mint a Cygwin/PostgreSQL kombináció, és a PostgreSQL 7.3-ra épülve, annak minden funkciójával rendelkezik, beleértve a replikációs képességet, a tárolt procedúrákat vagy a triggereket.

Egy nagyon veszélyes PHP kiterjesztés

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 19. (Sze), 13.55
Wez Furlong blogjában jelenti, hogy fejleszti az új FFI kiterjesztést, mely C függvények közvetlen illesztését teszi lehetővé PHP-hez, illetve fordítva. A Foreign Function Interface lehetővé teszi, hogy egy C függvényt meghívjunk PHP-ből, vagy akár egy callback paramétert váró C függvénynek PHP függvényt adjunk át.

Base64 kódolt azonosító header-ben

glrobert · 2003. Nov. 19. (Sze), 13.48
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam egy script írsa közben.
A problémám, hogy külső URL-t akarok meghívni a saját PHP programomon belül (pl.: include()-al), de a külső program elérésének feltétel, hogy a megadott felhasználó nevet és jelszót base64_encode()-al kódolva egy header kiegészítéssel elküldjem azonosítás gyanánt. Én ezt a program elejére beillesztett header("Authorization: Basic kódoltstring"); sorral oldottam meg, de nem működik. Mi lehet a gond?
Köszi előre is!
 

Felhasználói felületek tervezése web alkalmazáshoz

Bártházi András · 2003. Nov. 19. (Sze), 09.19
"Volt gyakorlatom weblapok tervezésében. Mestere voltam a fogós tartalom készítésének. Profi grafikusokkal dolgoztam, akik mesteri képeket készítettek. Ismertem a legújabb HTML trükköket, és ki tudtam kerülni a különböző böngészők bajait és inkompatibilitásait. Ezekkel a képességekkel és tapasztalatokkal felvértezve elvállaltam a felhasználói felület megtervezését cégem egyik web alapú alkalmazásához. Jól belenyúltam..."