ugrás a tartalomhoz

Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Granc Róbert · 2003. Nov. 19. (Sze), 17.01
A NuSphere Corp., számos (vállalati szintű) PHP-s alkalmazás fejlesztője elérhetővé tette az UltraSQL, a natív windowsos PostgreSQL változat 1.0.5 verziószámot viselő bétaverzióját. Az UltraSQL a beszámolók szerint gyorsabban fut Windows alatt, mint a Cygwin/PostgreSQL kombináció, és a PostgreSQL 7.3-ra épülve, annak minden funkciójával rendelkezik, beleértve a replikációs képességet, a tárolt procedúrákat vagy a triggereket.

PHP-ből a PostgreSQL kiegészítővel gond nélkül használható az UltraSQL, amely emellett natív C, C++ és természetesen ODBC interfészt is nyújt. Ez a verzió még nem támogatja az Unicode használatát, annak teljes támogatását a várhatóan decemberben megjelenő végleges kiadásban ígérik a fejlesztők.

Az UltraSQL 1.0.5 bétaverziója rövid regisztrációt követően ingyenesen letölthető a NuSphere honlapjáról, a végleges verzió ingyenességéről egyelőre nincs információnk.
 
1

Re: Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Anonymous · 2003. Nov. 19. (Sze), 23.11
Az Nusphere nem az ingyenességéről híres... szerintem ezt sem fogják kímélni a salesesek.
2

Re: Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Granc Róbert · 2003. Nov. 20. (Cs), 10.34
A NuSphere csomag ingyenes verzióban is elérhető, a PHPEden kívül (pedig nem rossz editor lett ám az a 3.2-es változatára) szinte mindent tartalmaz.

Robi
3

Re: Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Anonymous · 2003. Nov. 20. (Cs), 10.59
Be kéne jelentkeznem.... mindegy, Quasimidi vagyok, NuSphere-> a trial verzióra gondolsz, vagy arra, ami még akkor készült, mielőtt még az Nusphere átvette volna a PHPed fejlesztését?
4

Re: Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Granc Róbert · 2003. Nov. 21. (P), 20.51
Ööö, most bekukkantottam és tényleg nem találok ingyenes verziót. Annot ugyanis volt fizetős és nem fizetős változata is a NuSphere csomagnak.

Akkor bocs mindenkitől. Mindenesetre az Ultrasql béta ingyenes.

Robi
5

Re: Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Anonymous · 2003. Nov. 22. (Szo), 20.29
Minek ez, hisz az új PostgreSQL 7.4 állítólag fordítható Visual C++-al?

http://www.postgresql.org/docs/7.4/static/install-win32.html
6

Re: Natív Windowsos PostgreSQL: UltraSQL

Granc Róbert · 2003. Nov. 25. (K), 10.48
De nekem pl. nincs Visual C++-om, és nem is igazán tudok a közvetlen környezetemben olyat, akinek lenne... :D

De egyébként ebben igazad van, valószínűleg letölthető már a 7.4 natív windowsos változata is. A korábbi verziók viszont a CygWin környezet nélkül nem igazán mentek, és az UltraSQL állítólag ennél (a CygWin/Posgre kombinációnál) jóval gyorsabb volt.

Robi