ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 17, 2003

Megjelent az 5.6.2-es Perl

Bártházi András · 2003. Nov. 17. (H), 14.24
A mai napon megjelent az 5.6.2-es Perl. Ennek a verziónak csak egy minimális szintű frissítés a célja az 5.6.1-hez képest, ami nem volt kompatibilis a legújabb fordítókkal (többnyira a gcc 3.x verziókkal), könyvtárakkal és operációs rendszerekkel, melyek utána jelentek meg.

php|architect novemberi szám

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 17. (H), 13.36
Megjelent a php|architect novemberi száma, mely egy nagyon hasznos ingyenes cikkel ajándékozza meg az érdeklődőket. Nevezetesen a CVS verziókezelő rendszer előnyeibe, használatába és testreszabásába kaphatnak betekintést az olvasók. Véleményem szerint a verziókezelés egy komoly fejlesztési feladatban alapvető fontosságú, ezért különösen fontosnak tartom ezt a cikket.

MySQL tranzakciókezelés

Bártházi András · 2003. Nov. 17. (H), 07.45
Sokan még mindig nem tartják a MySQL-t igazi adatbáziskezelőnek, pedig egyre több funkcióban veszi fel a versenyt a többi SQL szerverrel. Egy ilyen funkció a 4.0-s verzióban bevezetett tranzakciókezelés is, mely személyes tapasztalatom szerint még nem eléggé ismert a fejlesztők körében. Ezen próbál meg segíteni a DevShed-en megjelent cikk is erről a témakörről.