ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 18, 2003

Megjelent a MaxDB adatbáziskiszolgáló, a SAP DB utódja

Granc Róbert · 2003. Nov. 18. (K), 19.39
A MySQL AB tegnap bejelentette nagy teljesítményű, a SAP által támogatott, nyílt forrású adatbáziskiszolgálója, a MaxDB első változatának megjelenését. A MaxDB a korábbi SAP DB átnevezett és továbbfejlesztett utódja, amely magas rendelkezésre állással, skálázhatósággal és számos fejlett funkcióval rendelkezik, kiegészítve így a MySQL termékkínálatát a nagyvállalati adatbáziskövetelmények szintjére.

HTML Tidy PHP kiegészítő

Granc Róbert · 2003. Nov. 18. (K), 19.26
Korábban már kétszer is megemlítettük a Tidy PHP kiegészítő fejlesztését híreinkben, így most csak röviden hívnánk fel a figyelmet arra, hogy elkészült a végleges, 1.0-s változata. A stabil első verzió legalább PHP 4.3.0-t igényel, de igazából a PHP 5 alá készült.

A Rekall adatbázis frontend GPL alatt is elérhető ezentúl

Bártházi András · 2003. Nov. 18. (K), 17.46
A theKompany.com GPL licensz alatt is kiadta Linux és Windows alatt is működő adatbázis frontendjét (ahogy ők hívják, a Linux alatti MS Acesst). A mai napon megjelent 2.1-es verzió ezentúl kettős licenszelés alatt érhető el.

Weaverslave - a kódszerkesztő

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 18. (K), 12.36
A Weaverslave a Subjective Reality terméke, egy ingyenesen letölthető web orientált kódszerkesztő Windows rendszerekre. A program csak nevében hasonlít a Macromedia Dreamweaver termékére, azzal ellentétben kódszerkesztés orientált, de nagyon sok funkcióval rendelkezik.

Megjelent a PostgreSQL 7.4-es verziója

Bártházi András · 2003. Nov. 18. (K), 10.52
A Nemzetközi PostgreSQL fejlesztőcsoport örömmel jelenti be, hogy a PostgreSQL objektum relációs adatbázisrendszer 7.4-es verziója elérhető. Ez a verzió a világ minden részére kiterjedő fejlesztői hálózatunk többezer tagjának 9 hónapnyi munkája. Kereskedelmi minőségű adatbázis funkcionalitást és teljesítményt biztosít a nyílt forráskódú szoftverek alacsony költségeivel.

PHP 5 levelezőlista indult

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 18. (K), 07.17
A dynamicwebpages.de oldalon nemzetközi (tehát angol nyelvű kommunikációt preferáló) levezőlista indult a PHP 5 népszerűsítésére. A levelezőlista elsődleges célja hogy a dokumentációs hiányosságok ellenére választ adjon azokra a kérdésekre, amik a PHP 5-re való áttéréskor (vagy az előtt) felmerülnek.