ugrás a tartalomhoz

A Rekall adatbázis frontend GPL alatt is elérhető ezentúl

Bártházi András · 2003. Nov. 18. (K), 17.46
A theKompany.com GPL licensz alatt is kiadta Linux és Windows alatt is működő adatbázis frontendjét (ahogy ők hívják, a Linux alatti MS Acesst). A mai napon megjelent 2.1-es verzió ezentúl kettős licenszelés alatt érhető el.

A cég szerint az egyetlen használható alternatíva az MS Access helyett Linuxra a Rekall. A tulajdonságait nézve a programnak, ez nagyon közel lehet az igazsághoz. A Rekall-al egyszerűen és gyorsan lehet adatbázis táblákat építeni, lekérdezni, reportokat generáltatni belőle. A Rekall alkalmazásokat Pythonban és Javascriptben is programozhatjuk, további funkciókat megvalósítva.

A program képes MySQL, PostgreSQL, SQLite, XBase (XBSQL-lel), IBM DB2 és ODBC adatbázisokhoz csatlakozni (az utóbbi három kereskedelmi pluginként áll rendelkezésre). Az Oracle támogatást hamarosan tervezik (szintén kereskedelmi plugin formájában), ahogyan hamarosan elérhető lesz Macintosh alatt is a program.

A közösségi portál szerepét a www.rekallrevealed.org oldal fogja ellátni. A sajtóbejelentés a www.thekompany.com/press_media/full.php3?Id=242 címen olvasható, képernyőképek pedig a www.thekompany.com/products/rekall/screenshots.php3 címen tekinthetőek meg.