ugrás a tartalomhoz

Weaverslave - a kódszerkesztő

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 18. (K), 12.36
A Weaverslave a Subjective Reality terméke, egy ingyenesen letölthető web orientált kódszerkesztő Windows rendszerekre. A program csak nevében hasonlít a Macromedia Dreamweaver termékére, azzal ellentétben kódszerkesztés orientált, de nagyon sok funkcióval rendelkezik.

A Weaverslave több nyelven is elérhető, eredetileg német nyelven fejleszti Thomas Weinert. A program képes több állomány egyidejű szerkesztésére, különböző formátumokhoz illesztett kódszínezéssel. A HTML-t speciálisan Tag Inspectorral is támogatja, a PHP függvénylistáját ismeri, beépített gyors segítséggel is szolgál a függvényekhez. A színek és a képek kezeléséhez külön paneleket biztosít. A forráskód nyomtatása színekkel együtt is lehetséges, az oldalakat helyben ellenőrizhetjük a Mozilla és Internet Explorer gyorsnézetben.

A fejlesztő nem a lehető legtöbb funkció támogatására törekszik, hanem éppen a legfontosabb elemek finomításán igyekszik. Mindig a legfrissebb verzió érhető el honlapjáról, így próbálja ösztönözni a használókat az újdonságok gyors birtokba vételére.