ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 16, 2003

Floatutorial, avagy hogyan "repüljünk" a CSS-el?

Bártházi András · 2003. Okt. 16. (Cs), 22.51
Korábban már számtalanszor hírt adtunk a MaxDesign oldalon megjelent CSS tárgyú cikkekről, gyűjteményekről (Listamatic, Listamatic 2, Listutorial - keress rá bátran!), íme egy újabb oldal, a Floatutorial. A nevéből talán kiderül: ezúttal a CSS float tulajdonságról olvashatunk.

SimpleQuiz - "alapkérdések" a HTML használatáról

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 16. (Cs), 13.07
A SimpleBits oldalon futó SimpleQuiz tulajdonképpen alapvető HTML használati kérdések megvitatását fedi le, ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy hogyan kell megadnunk a képek méretét, vagy egy űrlapfeldolgozó program címét. A SimpleQuiz azoknak szól, akik már otthonosan mozognak a kézzel szerkesztett HTML világában, de olyan kérdések merülnek fel bennük, mint például, hogy a különböző oldal részeket határoló div elemekbe kell-e tenni p elemet, ha szöveget helyezünk el azokban.

Mozilla invázió

Bártházi András · 2003. Okt. 16. (Cs), 06.25
Három Mozilla szoftver is megjelent tegnap: a Mozilla család 1.5-ös verziója, a Mozilla Firebird böngésző 0.7-es verziója továbbá a Mozilla Thunderbird levelező 0.3-as kiadása. A Mozilla Alapítvány emellett bejelentette: CD eladások, telefonos támogatás és újradesignolt weblap várja a felhasználókat. Lássuk, miket tudnak az új verziók: