ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 2, 2003

Megjelent az 5.8.1-es Perl

Bártházi András · 2003. Okt. 2. (Cs), 21.37
Pár napja, szeptember 27-én, megjelent a Perl programozási nyelv 5.8.1-es verziója. Ez a verzió az 5.8.0-as verzió hibáit, hiányosságait javítja. A következőkben egy kivonatos verziója olvasható a bejelentésnek:

Javascript dropdown dobozok

quasimidi · 2003. Okt. 2. (Cs), 21.25
Sziasztok,

Szeretném kérni szíves segítségeteket: van egy php-s lekérdezés formom, smarty template-el, amin van 4 dropdown doboz. Az első doboz kiválasztott elemétől kellene változni a többi doboz elemit (vagyis leszűrni azokat az elemeket a másik 3 dobozban, aminek a felettes eleme az 1. dobozban kiválasztott elem) :)
Tisztában vagyok vele hogy ez JS segítségével valósítható meg, azonban nehezemre esik megvalósítani a 3 selectboxos szűrést.
Van vkinek vmi jó linkje, class-a, funkciója dinamikusan linkelt selectboxos létrehozására?

Mind a 4 selectbox MySQL-ből jön és van egy közös kulcsuk (activity_id) Hmmm... asszem ide fogok copizni vmi kódrészletet hogy még konkrétabban mutassam be mit is szeretnék, illetve mi a jelenlegi szitu.


ps: Köszönet Gobának és mindenkinek a PHPINFO üzemeltetéséért és az áldozatos munkáért!
 

Nyílt levél a táblanélküli oldalakat propagálóknak

Bártházi András · 2003. Okt. 2. (Cs), 11.28
Paul Hammond egy nyílt levelet írt mások oldalát CSS alapon táblák nélkül elkészítők felé. A levél tanulságos, és választ ad arra a kérdésre is, miért is vagyunk mi is leragadva még mindig a Nukenál (inkább híreket írunk).

Fejléc helyettesítése képpel

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 2. (Cs), 08.27
A Sitepoint oldalon Douglas Livingstone részletesen mutat be egy igen elegáns megoldást arra, hogy hogyan tudunk szerkezetileg helyes HTML állományok fejléciet CSS stílussal képekre cserélni. A cserénél több probléma is felmerül melyet orvosolni kell, többek között az, hogy a CSS-t nem kezelő kliensek látható fejléc szöveget kapjanak.