ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 8, 2003

PHP-ban írt szerverek teljesítménye

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 8. (Sze), 22.13
John Lim nemrég egy rövid hivatkozást jelentetett meg a PHP Everywhere oldalon, mely a python-ban íródott Twisted socket szerver fejlesztő könyvtárra hívta fel a figyelmet. Nos, ez a hivatkozás jópár megjegyzést szült arra vonatkozóan, hogy megérett-e a PHP szerverek fejlesztésére.

Véletlenszerű keresés

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 8. (Sze), 12.33
Ha már a Googlenél tartunk, nézzünk egy vicces kereső szolgáltatás ötletet. A RandomWebSearch.com oldal jelszava "még hatékonyabban pazarolni az időt". A véletlenszerű keresővel egy-egy általa megadott szóra kereshetünk a Google segítségével.

Távoli mysql kezelés

faur · 2003. Okt. 8. (Sze), 11.11
Hogyan tudnék egy távoli gépen lévő mysql táblába írni vagy onnan lekérdezni php scriptből??? :mad:
 

PHP generálása Perl segítségével

Bártházi András · 2003. Okt. 8. (Sze), 09.40
A use.perl.org weblapon jelent meg egy rövid cikk "Using Perl to write PHP" címmel, melyet mind PHP, mind Perl (és akár más programnyelvek) kedvelőinek is ajánlani tudok.

Problémák a Google AdSense körül

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 8. (Sze), 08.16
A Google AdSense program lényege, hogy könnyen ágyazhatunk be reklámokat oldalainkba (egy JavaScript beillesztésével), és mivel ezek a reklámok nagy mértékben az oldalunk témájába vágnak, a látogatóink klikkelésein keresztül akár jelentősebb bevételre is szert tehetünk. A szolgáltatás azonban messze nem olyan jó, mint amilyennek hangzik.