Archívum - Már 26, 2023 - Fórum téma
Modal dialog
Két kérdés egyben :)
- a "modal"-t minek lehet fordítani? A modal dialog tudtommal egy olyan ablak, ami a meglévő oldal felett nyílik meg és blokkolja az eredeti oldal működését, amíg nyitva van. Szótár szerint "alaki", de ez nagyon nem fedi a működését. :) (számomra az "alaki" az a katonai kiképzés egy részét jelenti :D)
- nincs más mód az ilyen dobozok készítésére, csak az, hogy beleírom a html-t az eredeti kódba és kap egy "display:off" style-t? Valamiért úgy emlékszem, hogy erre volt egyéb mód is, de a google által megtalált tutorial-okban mindenhol csak ez van.
Végül is megoldhatónak tűnik, valami document.createElement() sorozattal, csak én valami olyanra emlékeztem (de lehet, hogy más programnyelvekkel keverem), mint az alert().
■ - a "modal"-t minek lehet fordítani? A modal dialog tudtommal egy olyan ablak, ami a meglévő oldal felett nyílik meg és blokkolja az eredeti oldal működését, amíg nyitva van. Szótár szerint "alaki", de ez nagyon nem fedi a működését. :) (számomra az "alaki" az a katonai kiképzés egy részét jelenti :D)
- nincs más mód az ilyen dobozok készítésére, csak az, hogy beleírom a html-t az eredeti kódba és kap egy "display:off" style-t? Valamiért úgy emlékszem, hogy erre volt egyéb mód is, de a google által megtalált tutorial-okban mindenhol csak ez van.
Végül is megoldhatónak tűnik, valami document.createElement() sorozattal, csak én valami olyanra emlékeztem (de lehet, hogy más programnyelvekkel keverem), mint az alert().