Archívum - 1970 - Fórum téma
október 10
Apache 2.0.55 és php5.1.6 hiba
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy felraktam az Apache2.0.55-t és szépen fut a webszerver, html oldalakat futat, de
amikor php-t akarok futatni akkor nem lefutatja a php-t hanem megnyitja a forráskódot, ez miért lehetséges.
http://weblabor.hu/forumok/temak/7509
itt olvasotak alapján telepítettem fel.
előre is köszi
■ Azt szeretném kérdezni hogy felraktam az Apache2.0.55-t és szépen fut a webszerver, html oldalakat futat, de
amikor php-t akarok futatni akkor nem lefutatja a php-t hanem megnyitja a forráskódot, ez miért lehetséges.
http://weblabor.hu/forumok/temak/7509
itt olvasotak alapján telepítettem fel.
előre is köszi
Rich Text szerkesztőm ne engedjen több sortörést vagy szóközt
Halihó!
Írnék egy richtext editort. A probléma ott kezdődik, hogy nem akarom engedni, hogy több entert vagy space-t üssenek egymás után. (Vagy ott, ahol már van egy). A lényeg az lenne, hogy szép html legyen a végrerdmény. <p>...</p> és <br/> alapon. Szóval van bekezdés és van sortörés. Olyan meg nincs, hogy üt az illető 5 entert, és leljebb csúszik az egész.
Ötletek?
■ Írnék egy richtext editort. A probléma ott kezdődik, hogy nem akarom engedni, hogy több entert vagy space-t üssenek egymás után. (Vagy ott, ahol már van egy). A lényeg az lenne, hogy szép html legyen a végrerdmény. <p>...</p> és <br/> alapon. Szóval van bekezdés és van sortörés. Olyan meg nincs, hogy üt az illető 5 entert, és leljebb csúszik az egész.
Ötletek?
október 10
Betűnagyság-változtatás kiküszöbölése
Hello!
A problémám a következő:
Egyszerű kis statikus honlapokat hegesztek időnként. Azt szeretném valahogy megoldani, hogy ha a böngészőben átállítják a betűnagyságot, az a képernyőn (vagy legalábbis bizonyos részein) ne érvényesülhessen.
Lehetséges ez?
■ A problémám a következő:
Egyszerű kis statikus honlapokat hegesztek időnként. Azt szeretném valahogy megoldani, hogy ha a böngészőben átállítják a betűnagyságot, az a képernyőn (vagy legalábbis bizonyos részein) ne érvényesülhessen.
Lehetséges ez?
information_schema
Cső!
A felhasználók a sajátjukon kívül látják az information_schema adatbázist, nem tudom ez nagy gond? Vagy ha nem fontos akkor törölhetem? Vagy van rá mód hogy ne lássák a kliensek?
Köszi előre is!!
■ A felhasználók a sajátjukon kívül látják az information_schema adatbázist, nem tudom ez nagy gond? Vagy ha nem fontos akkor törölhetem? Vagy van rá mód hogy ne lássák a kliensek?
Köszi előre is!!
Figyulim! Felszólít! A Javaforum.hu szerzőket keres!
Közhírré tétetik, hogy a http://www.javaforum.hu oldalakon keresünk olyan vállalkozó szellemű Java programozókat, akik a saját szakterületükről szeretnének néhány kiragadott témakörről röviden - esetleg hosszan - írni. Helyet és látogatottságot tudunk biztosítani, fizetséget (saját GoogleAd banneren kívül) egyelőre nem nagyon... :)
■ HtmlMimeMail hibaüzi
A frissen leszedett átkonfigolt mime mail (htmlMimeMail-2.5.2) a következő hibaüzivel nem csomagolja magába a képet:
Notice: Only variable references should be returned by reference in _url_/smtp.php on line 94
A gyári example is ezt csinálja.
Ezmiez?
köszi!
■ Notice: Only variable references should be returned by reference in _url_/smtp.php on line 94
A gyári example is ezt csinálja.
Ezmiez?
köszi!
PHP kód eladása forrás kiadása nélkül?
Hi.
Ha írok egy progit php-ban és az később mondjuk eladásra kerül. Meg tudok azt tenni valahogy, hogy a forrást ne adjam ki. Van valami előfordítási lehetőség vagy forrás titkosítás ilyesmi?
■ Ha írok egy progit php-ban és az később mondjuk eladásra kerül. Meg tudok azt tenni valahogy, hogy a forrást ne adjam ki. Van valami előfordítási lehetőség vagy forrás titkosítás ilyesmi?
Hírek az archívumban
Üdvözlök minden fórumozót!
CMS írásába kezdtem pár napja, most járok a hírkezelőnél. Máris az elején akadt egy olyan problémám, hogy mivan ha több ezer hír került az adatbázisba? A régi megoldás hogy 10-20assával darabolok a híreket, és új oldalon jelenítem meg - probléma hogy 1000 hírnél ez már 100 oldal. Ezért inkább havi bontásban szeretném a híreket megjeleníteni. A lap alján szeretnék egy jumpmenüt, amiben bennevan pl hogy 2006.01, 2006.02, stb. Addig már eljutottam, hogy a másik oldalon $_GET-el megnézem a dátumot, és kiiratom ami stimmel. A baj hogy az adatábázisban 0000-00-00 00:00:00 formában vannak a dátumok, ezért a kilistázásnál még egy DISTINCT se segít. Remélem érhetően fogalmazta, várom a segítséget. Köszönöm mindenkinek!!
■ CMS írásába kezdtem pár napja, most járok a hírkezelőnél. Máris az elején akadt egy olyan problémám, hogy mivan ha több ezer hír került az adatbázisba? A régi megoldás hogy 10-20assával darabolok a híreket, és új oldalon jelenítem meg - probléma hogy 1000 hírnél ez már 100 oldal. Ezért inkább havi bontásban szeretném a híreket megjeleníteni. A lap alján szeretnék egy jumpmenüt, amiben bennevan pl hogy 2006.01, 2006.02, stb. Addig már eljutottam, hogy a másik oldalon $_GET-el megnézem a dátumot, és kiiratom ami stimmel. A baj hogy az adatábázisban 0000-00-00 00:00:00 formában vannak a dátumok, ezért a kilistázásnál még egy DISTINCT se segít. Remélem érhetően fogalmazta, várom a segítséget. Köszönöm mindenkinek!!
Ékezetest keresnék, de HTML entitásokkal van a táblázatban
Sziasztok!
Keresésnél ezt használom:A probléma, hogy ha beirom azt a szót hogy végjáték, akkor nem ad ki eredményt, valószínű azért, mert az adatábázisban a ékezetek másként vannak tárolva, például az é így: é
Ezt a problémát jó lenne megoldani, mert így a keresés eredménytelen lesz mindig. Köszönöm!
■ Keresésnél ezt használom:
<?php
$query = mysql_query("SELECT id, cim, rovid, hosszu FROM articles WHERE cim LIKE '%{$_POST['keresoszo']}%' OR rovid LIKE '%{$_POST['keresoszo']}%' OR hosszu LIKE '%{$_POST['keresoszo']}%'") or die(mysql_error());
Ezt a problémát jó lenne megoldani, mert így a keresés eredménytelen lesz mindig. Köszönöm!
XAMPP jelszót kér, amikor a phpMyAdmint használnám
hi
A phpmyadmin belépése előtt bejön egy panel ahol login névnek a lampp nevet kell adnom és jelszónak amit korábban megadtam. Az lenne a kérdésem hogyan lehet eltüntetni ezt a loginos ablakot hogy egyből a phpmyadmin login felülete jöjjön be?!
■ A phpmyadmin belépése előtt bejön egy panel ahol login névnek a lampp nevet kell adnom és jelszónak amit korábban megadtam. Az lenne a kérdésem hogyan lehet eltüntetni ezt a loginos ablakot hogy egyből a phpmyadmin login felülete jöjjön be?!