ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 31, 2001 - Blog bejegyzés

Dátum

A nap linkje: PHP Debugger DBG 2.04

Granc Róbert · 2001. Május. 31. (Cs), 23.09
A Php Debugger DBG összetett, ingyenes szoftvereszköz php szkriptek hibakereséséhez. A szerver része a PHP-vel együtt fut, gyakorlatilag minden platformon ahol a PHP is, a kliens pedig Windows és Linux alá készült el eddig.

Egyszerre több debugger folyamat is futhat, nyílt COM interfésszel készült Windows alá, így külső fejlesztők is könnyen bővíthetik funkciókkal, valamint profilerrel rendelkezik, amellyel megkereshetőek a szkript lassabb részei.

Honlap: http://dd.cron.ru/dbg/
 

Támadássorozat

Granc Róbert · 2001. Május. 31. (Cs), 23.00
Az elmúlt napokban kisebb-nagyobb ideig több, szabad forráskódú projekt webszerverére is crackerek törtek be: az Apache.org-ra, a SourceForge-ra és a PHP.net-re is! Jelenlegi ismereteink szerint a cracker a SourceForge SSH kliense megváltoztatásával tudta megkezdeni sorozatát.

Komoly kárt egyik helyen sem okozott, az Apache szerverein még aznap este az automatikus ellenőrzés észlelte a behatolás eredményeként megváltoztatott fájlokat, a SourceForge egyik szervere rövidebb ideig állt, ám a PHP.net CVS- és levelezőszervere már egy hete áll.

A PHP.neten semmi információt nem találni a CVS szerver leállásának okáról, csak pletykák terjengtek a neten, ám az Apache.org ma közzétett beszámolója a hozzájuk történt betörésről egyértelműen utal arra, hogy ott is hasonló történhetett.

Az Apache.org beszámolója: http://www.apache.org/info/hack-20010519.html

A SourceForge beszámolója: http://sourceforge.net/forum/forum.php?forum_id=89285