ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 28, 2001 - Blog bejegyzés

Dátum

A nap linkje: phpSysInfo

Granc Róbert · 2001. Május. 28. (H), 23.55
Rendszergazdák figyelem, itt egy eszköz, amely segítségével böngészőből figyelhető a szerver állapota. A phpSysInfo arról a szerverrol nyújt infókat, amelyen fut, kijelzi, hogy mennyi ideje fut már a rendszer (uptime), a CPU, a memória, a tárolóegységek foglaltságát, PCI, ethernet, videóinformációkat, stb.

Honlap: phpsysinfo.sourceforge.net/
 

Új téma választható: amigoz.net

Granc Róbert · 2001. Május. 28. (H), 20.44
Regisztrált felhasználóink szabadon választhatnak PHP-Nuke témáink (dizájnjaink közül), és a statisztikák szerint nagyon sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. Így elkészítettük még egy téma magyarítását, próbáljátok ki!

Webszerver Windowsra: BadBlue

Granc Róbert · 2001. Május. 28. (H), 11.38
A BadBlue-t nagyon könnyen használható Windowsos szervernek tervezték, emellett nagyon kis méretű: 170 KB letöltve, a szerver maga pedig csak 80 KB. Főbb tulajdonságai:

PHP, Perl, CGI, ISAPI támogatás, könnyű peer-to-peer fájlkeresés- és megosztás (zene, képek, programok, stb.), Excel és Word dokumentumok "élő" konvertálása HTML-lé, virtuális könyvtárak, felhasználói jogok beállítása, IP alapú letiltás, CLF szabványú logok.

Honlap: badblue.com
 

PHP 4.0.6 RC2

Granc Róbert · 2001. Május. 28. (H), 11.23
A Zend heti hírlevele szerint elkészült a PHP 4.0.6 RC2 - bár itt és most a php.net teljesen elérhetetlen (talán pont a tömeg miatt, akik mind le akarják tölteni???). Javítja az előző változat DOM XML és Mcrypt hibáját (igazából a DOM XML esetén visszarakták a 4.0.5 verzióét) , szerintük érdemes letölteni. De honnan?...

Ugyanitt beszámolnak egy patchről, amellyel a htmlentities különböző karakterkészletekkel is használható lesz - ez határozottan hasznos magyar oldalak esetén. A patch a 4.0.7 változatban várható.

Zend hírlevél: www.zend.com/zend/week/week39.php