ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 4, 2001 - Blog bejegyzés

Dátum
Típus

PHP Weekly - 56.

Granc Róbert · 2001. Okt. 4. (Cs), 14.18
Az 56. heti Zend hírlevél tartalmából:

PHP-GTK - a http://gtk.php.net/ címen elérhető a PHP-GTK 0.1.1 verziója. Számos új tulajdonságot és példát tartalmaz.

A kézikönyv fordításai - elkezdődött a PHP kézikönyv görög és lengyel nyelvre fordítása.

Zip kiegészítő - a fordítással kapcsolatos hibák megoldva. Ha valaki .zip fájlba szeretne PHP-vel tömöríteni, töltse le a CVS-ről a kiegészítőt.

msession - Többszálú "session-fürtöző" kiegészítő, béta-tesztelésre kész. Webszerverek fürtjeiben biztosítja a session-támogatást.

GCC 3.0.1 - Ha valaki a legújabb GCC-vel fordítaná a PHP-t, előbb ellenőrizze a GNU binutils meglétét, egyes platformokon szükség van rá.

exit/die - A PHP az exit() függvénynek adott értéket a kimenetre küldi. Ez a viselkedés már legalább két éve jelen van, és megváltoztatása egészen biztosan gondokat okozna már meglévő szkriptek esetében. A következő verziókban új funkció kerül a PHP-be, amely lehetővé teszi az exit kód megadását annak kiírása nélkül.

SMB támogatás - hamarosan bekerülhet az SMB domain-szerver alapú felhasználóazonosítás.

Sybase funkciók - a sybase_return_status() és a sybase_output_params() függvények tárolt procedúrák visszatérő értékeinek elérésére szolgálnak. A 4.0.6-hoz patch letölthető, dokumentációval és forrással együtt.

Ennyi volt a Zend hírlevél erre a hétre...
 

PHAkt 1.03 és kézikönyv

Granc Róbert · 2001. Okt. 4. (Cs), 11.51
A romániai Interakt végre elkészítette a PHAkt DreamWeaver UltraDev kiegészítő kézikönyvét. Egyben kiadták a legújabb, 1.03 verziójú PHAktot, számos hibajavítással (végre kijavították a "repeat region" tulajdonság bosszantó hibáját, amitől állandóan összeomlott az UltraDevem), valamint az AdoDB-t 1.31-re upgradelték. Ja igen, a letöltés tartalmazza a PDF formátumú kézikönyvet is (persze én ezt már csak azután vettem észre, miután a kézikönyvet külön letöltöttem...)

PHAkt honlap: http://www.interakt.ro/products/PHAkt/index.php

DreamWeaver UltraDev: http://www.macromedia.com/software/ultradev
 

PHP és webszerver statisztikák

Granc Róbert · 2001. Okt. 4. (Cs), 11.26
A Netcraft adatai szerint szeptemberben 19 279 109 szerveren (a felmérésükben részt vett szerverek 59.51%-án) futott Apache (ez augusztushoz képest 1.43%-os növekedés), 27.46%-on a Microsoft valamelyik webkiszolgálója (0.99% növekedés), 4%-on az iPlanet/Netscape szerverek valamelyike. A számos egyéb webszerver részesedése nem igazán számottevő.