ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 12, 2001 - Blog bejegyzés

Dátum

MySQL 4 hírek

Granc Róbert · 2001. Okt. 12. (P), 22.43
A svéd MySQL AB jelentős változásokat jelentett be a nevét viselő nyílt forráskódú adatbázisszerver legújabb verziójában, amely év vége előtt várható.

A 4.0 verzió újdonságai: az Unicode karakterkészlet, az SSL (biztonságos adatátvitelt lehetővé tévő) protokoll támogatása, beágyazott adatbázislinkek, többtáblázatos frissítések lehetősége lesz. A 4.1 verzió megjelenésekor várható a beágyazott lekérdezések és tárolt eljárások megjelenése. Később jelenhetnek meg az új lemez- és táblakezelők, nagyvállalati verziók, terhelésmegosztás és klaszterezés.

A felhasználók számára az új szolgáltatások (és az alacsony ár) igen vonzóvá teszik a MySQL-t. Amíg az Oracle, az IBM és a Microsoft (a relációs adatbáziskezelők három nagyja) háborúznak a képességek, piaci részesedés és ár terén, a felhasználók egy része a nyílt forráskódú világ felé fordul az adatbázistechnológiáért. Itt a MySQL az egyik legjelentősebb szereplő.

A ZDNet eredeti cikke
 

PHP Weekly - 57.

Granc Róbert · 2001. Okt. 12. (P), 22.14
Az 57. Zend hírlevélből:

a user_error() függvény - megengedi, hogy a programozó saját hibaüzeneteket generáljon. Amint azonban arra valaki rávilágított a közelmúltban, ezek mérete szigorúan 1KB-ra van korlátozva, efelett a rendszer egyszerűen levágja a maradékot. Zeev Suraski rámutatott, hogy a PHP fordításánál beállítható ez a méret, de valami felhasználóbarátabb módszert keresnek jelenleg.

usort() hiba - javítva a CVS-ben.

hibás PDF kézikönyv - néhány verzió hibás volt. A készítése elég komplikált a mérete miatt, ezért jelenhetett meg a hiba. Javítva.

PHP 4.0.7 RC 3 - végre megjelent, azóta már kijavították néhány hibáját is, így RC 4 is várható.

MacOS X 10.1 hiba - a 4.0.6 nem fordul a MacOS legújabb verzióján. A hiba megoldásáig korábbi verzió használata javasolt.

Visual Studio .NET - a Beta 2 változaton sikerült lefordítani a PHP-t (bár csak a MySQL kikapcsolásával, amely számos hibát és figyelmeztetést okozott). Már létezik ugyan patch erre a hibára, de még nem került be a fő CVS ágba.

PHP 3 - a legutolsó build rossz konfigurációs szkriptekkel készült, ha valakinek nehézségei támadtak emiatt, hamarosan megjelenik a javítás.

Apache 2 - ismét felhívják a figyelmet, hogy az Apache 2 egyelőre erősen fejlesztés alatt áll, így nem várható, hogy a PHP mindig megfelelően együttműködjön a legutolsó release-zel...

Ennyi volt a Zend hírlevél...