ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2, 2010

joomla 1.5 vs symfony

blabla · 2010. Ápr. 2. (P), 21.15
Sziasztok

Adva van egy honlap, amely php alapú játékokat tartalmaz, azaz nem flash illetve javascriptes dologról van szó. Egyidejűleg az oldalon lévő userek száma nem sok, viszont elég sok kattintgatást "visznek végbe".

A jelenlegi rendszer joomla 1.0 alatt fut, de eljött az ideje egy másik rendszerre való átállásnak. A nagy kérdés számomra, hogy joomla 1.5-ös alá csináljam meg az oldalt, vagy inkább symfonyval? Melyik "kedvez joban" a fent leírt körülménynek?

A válaszokat, tanácsokat, javaslatokat előre is köszönöm.
üdv
bla
 

Vér a vásznon

Joó Ádám · 2010. Ápr. 2. (P), 14.55
Szóval kezded unni a kódolást így péntek délután? Kéne inkább Quake-ezni egyet a haverral négyig? Meg is nyitod a könyvjelzőt, aztán bedobod Twitterre az URL-t.

szerver oldali java programozás ( szervletek , jsp, ejb ) RIA készités JAVA nyelven PHP programozóknak

troy1979 · 2010. Ápr. 2. (P), 14.16
sziasztok,


webfejlesztőként programozóként eddig PHP-vel dolgoztam, de a mostani feladatom ( desktop szerü webapp készitése), úgy látom, hogy nem ártana közelebbről megismerkednem a java-s webfejlesztés rejtelmeivel

Eddig ezt sikerült összehoznom:


- apache tomcat 6.0
- postgresql 8.3
- eclipse 3.5 (gallieo) J2EE package


Kérdéseim a következők lennének:


1) nincs valami tutorial az eclipse-hez ami bemutatná, hogy hogyan is kell adatbázis alapú weboldalakat/webapp-okat késziteni az eclipse j2ee segitségével?

2) JDBC (vagy más adatbázis API ) használata a PHP mintájára

3) php-s mysql_fetch_object JAVA-S megfelelője (avagy hogyan lehet a resultset 1 sorából JAVA objektumot csinálni)

4) nincs valami könyv vagy tutorial ami bemutatná, hogy mit hogy kell java-ban a php mintájára? ( mondjuk java webdevelopment for php programmers :) )

5) egyáltalán mi a php-s dolgok java-s megfelelője (amit php-ben igy kell , azt java-ban úgy, hogy...)

6) léteznek e java-ban is a php-hez hasonló keretrendszerek? (pl a php-s codeigniter-hez, vagy zend framework-höz hasonló java-s keretrendszerek)

7) java-s CMS ek ( mint pl a php-ben a drupal/joomla/wordpress)

8) van e olyan keretrendszer JAVA-ban aminek a segitségével nem kell külön megirni a szerver és a kliens oldali kódot, ha mondjuk 1 desktop alkalmazáshoz hasonló ajax-os web app-ot szeretnék késziteni


9) Ha esetleg ez a fórum nem a legmegfelelőbb hely a kérdéseim megválaszolására milyen magyar v angol nyelvű oldalakat tudnátok ajánlani? :)

Előre is köszönöm a segitségeteket , bármilyen segitség észrevétel jól jönne!
 

CSS Sprites: Useful Technique, or Potential Nuisance?

Joó Ádám · 2010. Ápr. 2. (P), 13.32
Pro és kontra áttekintés
 

Előre nem ismert számú paraméter átadása

Blackfriar · 2010. Ápr. 2. (P), 12.43
Sziasztok !

Mi a legelegánsabb megoldása annak a problémának, ha előre nem ismert számú paramétert szeretnék átadni HTML-ből egy PHP fájlnak ?
Természetesen az is lényeges, hogy a PHP fájl tudja majd, hány paramétert kell átvennie.

Segítségeteket előre is köszönöm !
 

pagination

csman007 · 2010. Ápr. 2. (P), 12.32
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne Ajaxxal kapcsoolatban, hogy mivel lehetne megoldani azt hogy adott 5 div-em, afféle képösszeállító. Az elsőben jelenik meg nagyban a kép, a 2-5-ig meg a kis képek, amelyeknek a linkjei mysqlben vannak letárolva. Minden egyes div-ből egy képet lehet berakni egymás alá. Namármost ezt megoldottam phpvel, de az ugye az egész oldalt betölti nem csak az első div tartalmát frissíti, és minél több kép van annál jobban lassul be az oldal ugyebár. Nem kész megoldást keresek csak valami ut mutatást hogy merre keressek.
Előre is köszönettel, Csman