ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 11, 2010

CSS3 @font-face gondok

Creative · 2010. Ápr. 11. (V), 23.06
Üdv ismét :)

Már máshol is feltettem e kérdést, de sajnos seholse kapok érdemi válaszokat. Van 3 betűtípus: Calibri, Lucida Sans Unicode és Trajan Pro Regular (hátha ismeri valaki őket). Ezek mind TrueType és OpenType betűtípusok. Weboldalamon css3-al alkalmaztam a használatukat, s konvertáltam őket a kellő kiterjesztésekbe is. Tehát mindhárom betűtípusomból van (eredeti kiterjesztésekkel együtt)5 változat(kivéve Calibri, az 4), melyeket az alábbiak szerint deklaráltam egy külön css-ben, amit főoldalról hívok be:

@font-face {
	font-family: 'Lucida Sans Unicode';
	src: url('lucon.eot');
}
@font-face {
	font-family: 'Lucida Sans Unicode';	
	src: url('lucon.ttf') format('truetype');
}
@font-face {
	font-family: 'Lucida Sans Unicode';	
	src: url('lucon.otf') format('opentype');
} 
@font-face {
	font-family: 'Lucida Sans Unicode';	
	src: url('lucon.woff') format('woff');
}
@font-face {
	font-family: 'Lucida Sans Unicode';	
	src: url('lucon.svg#lucon') format('svg');
} 
Ezeknek elvileg FF3.5, IE8.0, Chrome4.1 és Safari4.0 böngészők alá kéne megmondani, mit kell tenniük. A CSS-ek és a fonttípusok is közös mappába vannak. Valakinek valami ötlete? tegnap óta dolgozom rajta, megnéztem már vagy 3tucat ezzel foglakozó weblapot, de egyikse korrekt valahogy :S

C.
 

HTML Validator

Joó Ádám · 2010. Ápr. 11. (V), 17.10
Chrome kiterjesztés
 

Hírlevél

herdsman · 2010. Ápr. 11. (V), 11.25
Milyen szerkesztővel érdemes hírlevelet szerkeszteni?
Kézzel megírtam a céges hírlevlet, float-os divekkel (clearfixxel, miegymással) és thunderbird-ben jól néz ki, outlookban szétcsúszik, yahoo-n majdnem jó, g-mail majdnem.

IE -és FF bongészőkben a html +css amit írtam jól néz ki.

Angol doksikban azt olvasta, hogy hírlevleknél ne div-es, hanem táblázatos elrendezést használjunk, épp a kliensek miatt. MElyik progival érdemes nekiesni, mert minél gyorsabban akarom elkészíteni, nem érek rá tökölni vele?
 

Kereso funkcio a weboldalhoz

godrial · 2010. Ápr. 11. (V), 11.00
Sziasztok

Tudna nekem vki segiteni egy kereso funkcio ossze allitasaval a weboldalamhoz ???
Szeretnek legordulo menut , 3 keresesi feltetel alapjan, ahova majd be tudom irni amik alapjan lehet keresgelni . Pl .az egyikhez helysegneveket vagy egyebet.Ez csk pelda.
Kerlek segitsetek . ha vki tud akkor irjon valaszt.A weboldalnal nincs meg serch.php , nem tudom ez szuksegese es persze ha vki kuldene egy levezetest kodokkal hogyan kell a parancsot beirni legordulo menunek es hogy hogyan keressen majd a mysql adatbazisban .Regisztracio mar megvan egyedul ez hianyzik.
Udv