ugrás a tartalomhoz

Kereso funkcio a weboldalhoz

godrial · 2010. Ápr. 11. (V), 11.00
Sziasztok

Tudna nekem vki segiteni egy kereso funkcio ossze allitasaval a weboldalamhoz ???
Szeretnek legordulo menut , 3 keresesi feltetel alapjan, ahova majd be tudom irni amik alapjan lehet keresgelni . Pl .az egyikhez helysegneveket vagy egyebet.Ez csk pelda.
Kerlek segitsetek . ha vki tud akkor irjon valaszt.A weboldalnal nincs meg serch.php , nem tudom ez szuksegese es persze ha vki kuldene egy levezetest kodokkal hogyan kell a parancsot beirni legordulo menunek es hogy hogyan keressen majd a mysql adatbazisban .Regisztracio mar megvan egyedul ez hianyzik.
Udv
 
1

Mivel nyilvanvaloan meg

Ajnasz · 2010. Ápr. 11. (V), 12.29
Mivel nyilvanvaloan meg elkepzelesed sincs, hogy hogyan kellene leimplementalnod, a legegyszerubb, ha mondjuk a google custom search-ot hasznalod.
2

Ha ez az a megoldás ...

Max Logan · 2010. Ápr. 11. (V), 13.09
... amit a Weblabor is használ (márpedig az), akkor ezt inkább ne reklámozzuk. Nekem nagyon nem jönnek be az ilyen Google based insite keresők, mert nagyon sok a fals találat.

Egy insite kereső attól lesz értékes, hogy a tárolt adatok alapján specializáltan ad találati listákat. Tény, hogy van munka egy ilyen keresővel, nem is kevés, de 1000x jobb megoldás, mint egy Google kereső beépítve, ami ha jól gondolom, csak a renderelt oldalakban tud keresni. Ez viszont közel sem jó megközelítés.
3

Igényesség

janoszen · 2010. Ápr. 11. (V), 14.00
Egy kis atyai nevelés: ha Te szeretnél valakitől valamit (ez esetben választ, megoldást), akkor had várjunk el annyi igényességet, hogy átnézed amit írtál, teszel bele központozást és a gépelési hibákat kijavítod. Ezt most úgy okádtad be ide, mint ha két sör között egy füstös kocsmában kidobnád a taccsot. Ennek következtében Nekem pl 2-3x annyi időt kellett szánnom az értelmezésére, mint szerettem volna.

Gyakorlati tippek: el kell döntened, hogy hajlandó vagy-e erőlködni egy saját kereső megírásával. Ha nem, akkor a fent említett Google Custom Search-öt tedd be és legyél vele boldog. Ha igen, akkor még mindig van két út előtted.

Az egyik, hogy mezős keresőt csinálsz. Ez esetben fölépítesz egy megfelelő adatbázist a megfelelő oszlopokkal, amiben keresel.

A másik, hogy full text search-re vágysz, avagy tetszőleges szóra lehessen keresni. Ha nincs lehetőséged saját szoftvert futtatni, akkor vagy használod az adatbázisod full text search opcióját (MySQL esetén pl MyISAM). Ha van lehetőséged saját szoftvert futtatni a szerveren és esetleg valami combosabb adatmennyiséggel dolgozol, akkor nézd meg a Sphinx vagy Lucene/Solr szöveges keresőket.

Remélem, kimerítő választ adtam a kérdésre és bízom benne, hogy legközelebb igényesebb leszel a megnyilvánulásodban.