ugrás a tartalomhoz

Bitmap filled polygon függvényről tud valaki?

TeeCee · 2010. Ápr. 9. (P), 22.00
Sziasztok,

Olyan függvényt keresek, ami valamilyen bitképpel tud kitöltött poligont rajzolni. (Pl: kekmarvany.bmp képpel kitölteni egy trapézt, aminek a csúcsait én adom meg)
A GD-féle imagefilledpolygon() csak egyszínű kitöltést tud.
A szerveren GD2 és imagemagick van, a GD2-vel való megoldás jobb lenne, de nem találtam ilyet - vagy csak rosszul kerestem.

Használt már, talált már valamelyikőtök ilyet?
Ha nem, akkor kénytelen leszek én heggeszteni valamit, amit szeretnék elkerülni :D

Köszi, üdv:
TeeCee :o)
 
1

maszkolás

Drawain · 2010. Ápr. 10. (Szo), 16.05
Hirtelen nem tudom, hogy ezt ilyen módon meg lehet e oldani, de talán más irányból is megközelíthető a probléma: próbálj a képből maszkolással megjeleníteni egy részt, így gyakorlatilag ugyanazt kapod.
2

Megvan

TeeCee · 2010. Ápr. 10. (Szo), 18.20
Szia!

Köszi a hozzászólást, mivel itt általában órákon belül van válasz, ezért úgy véltem, ilyen nincs. Elkezdtem megvalósítani úgy, hogy legyártok egy fehér alapon fekete kitöltéssel rajzolt maszkot, aztán képpontonként végigmászva ahol az fekete, ott átmásolok a kitöltési mintából.
Ha már megcsináltam poligonra, elkészítettem arc, flood, rectangle, ellipse-re is, aztán megláttam, amit addig nem :D
Az imagesettile() -vel kell megadni egy kitöltésnél, hogy szín, hanem a beállított $image resource legyen a kitöltés.

Emiatt utálom a GD-függvényeket, teljesen logikátlan függvény-nevek, ha hússzor nem olvastam át az egészet, akkor egyszer sem, és nem jött le, hogy az mire van.
(Másik kedvencem a createimagefrom*() függvények. Miért kell nekem megadni, hogy jpg, gif, png amiből szeretnék egy $image resource-ot létrehozni? Persze csinálhatok erre egy createImageFromFile() fv-t de akkor is milyen már...)

Köszi, üdv:
TeeCee :o)
3

php

Drawain · 2010. Ápr. 10. (Szo), 19.59
Sajnos ez a jelenség a PHP egészére vonatkozik, nem csak a GD-re. Nem lenne rossz, ha a keretrendszerek lassan annyira elfednék a natív PHP kódot, mint ahogy a JavaScriptes kollégáik teszik a JS-el.