ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 26, 2010

Fájl feltöltés maximális méret ellenőrzése

csaba86 · 2010. Ápr. 26. (H), 22.38
Sziasztok!

Egy egyszerű fájlfeltöltő formot készítettem, de egy nagy fájl feltöltésekor ha a php.ini post_max_size értékétől nagyobb, akkor
Warning: POST Content-Length of 298144896 bytes exceeds the limit of 134217728 bytes in Unknown on line 0
hibaüzenetet kapok. Logikus, mert meghaladja a megengedett méretet. Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet az a hibaüzenetet valamilyen módon eltüntetni. Tudom ki lehet kapcsolni a warning-okat, de ezt nem szeretném. Olyan megoldást szeretnék, amit bármikor használhatok, még akkor is, ha pl a warningok letiltását nem engedi a szolgáltató, meg a post_max_size növelését is. (Ha növelem még attól ugyan úgy lehet a warning). .htaccess-es megoldásokra is találtam példákat.

Próbáltam pl ob_start-al eltüntetni, de nem sikerült, gondolom az interpreter "dobja" a warningot.

Kérdésem az lenne, hogy nem vagyok tapasztalt még annyira, ellehet-e ezt a kiveltelt kapni valahogy? Ha nem akkor maradok a többi módszernél, azok is megfelelnek, de ha lehet erre jobb megoldás akkor annak nagyon örülnék.
 

RabbitVCS: Easy version control for Linux

minczerl · 2010. Ápr. 26. (H), 19.16
TortoiseSVN megvalósítása Linuxon.
 

GUI készítése

krisy · 2010. Ápr. 26. (H), 13.19
Sziasztok!

Olyan fejlesztői környezetet keresek, amely képes böngészőben futó összetettebb alkalmazások készítésére.
(kb. egy már meglévő desktop alkalmazás felületét szeretném megvalósítani, mindenféle összetett grid-ekkel, tab-os megjelenítéssel, felugró - modális - ablakokkal, stb.)

Eddig az ExtJS-hez találtam egyet: http://www.extjs.com/products/designer/?ref=family ; tehát valami ilyesmire képes, de nem fizetős eszközt keresek.


Van valami bevett, használt környezetetek erre?
Előre is köszi!
 

Web Worker – Számolni? Böngészőben?!

presidento · 2010. Ápr. 26. (H), 09.39
Web Worker – Számolni? Böngészőben?!

Kezdetben teremtetett vala a karakteres konzol és a HTML dokumentum. De a konzol sötét (hátterű) vala, ezért lőn világosság és grafikus felület. A HTML dokumentum azonban kietlen és puszta maradt. Hogy a dokumentumnak szépséget adjon, teremté a Programozó a CSS-t, s hogy funkcionalitást és interaktivitást adjon neki, teremté a JavaScriptet. És látá a Programozó, hogy ez jó.

Idővel felnövekedék a Programozó Fia, és feltette a kérdést: „Apám! A JavaScript egy programozási nyelv?” „Igen”, szólt a válasz. „De Apám! Akkor miért nem írunk programot JavaScriptben?” „Fiam – felelt az Apa –, a JavaScriptet nem erre találták ki.” A Fiút azonban nem hagyta nyugodni a gondolat. Miért tart itt a világ?