ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 17, 2010

A Google nyílt forrásúvá teszi a VP8-at?

Joó Ádám · 2010. Ápr. 17. (Szo), 18.18
Erős lökés lenne a HTML5 videónak
 

Egyéni események

whiteman0524 · 2010. Ápr. 17. (Szo), 18.03
Sziasztok !

Van egy kis problémám az eseményekkel. A probléma leegyszerűsítve. Van négy osztályom, a példa kedvéért legyenek A, B, C és D. A kapcsolat közöttük a következő : A osztály a fő osztály, tehát ő van belinkelve a fő időszalag osztályának. B osztály az őse mind a C és mind a D osztálynak, viszont A és B között ilyen értelemben nincsen semmiféle kapcsolat. (Azon kívül persze hogy mind a ketten nyilván valóan a MovieClip osztály gyermekei)

Azt szeretném megoldani, hogy minden C-ből származó objektum egy bizonyos esemény (a példa kedvéért legyen ez egy egérkattintás) hatására váltson ki egy újabb eseményt, amit minden C-ből származó objektum (tehát saját maga is) és minden D-ből származó is figyeljen, és ha bekövetkezik, akkor tegyék azt, amit ekkor kell nekik. A példa kedvéért legyen a kiváltandó esemény neve KIVALTANDO_ESEMENY. Én már próbáltam sokféleképpen, és most inkább nem sorolom fel őket mert 10 oldalra rúgna és egyik se jött össze :(

Ha valaki lenne oly szíves és leírná néhány sorban hogy ezt hogy tudnám megvalósítani annak nagyon hálás lennék :) A segítséget előre is köszönöm.
 

Php-xml alapú weblap

zslaszlo · 2010. Ápr. 17. (Szo), 13.38
Sziasztok!

Honlapom jelenleg egy több nyelvet támogató teljesen css alapú honlap. A nyelvek cseréjét és az oldal állandó és változó tartalmait külső php fájlokban tárolom. (Lighting webblogján találtam egy kiváló leírást azon alapszik, és egy kicsit átalakítottam. Forrás: http://lightningw.com/automatikus-nyelvcsere-new7/ )
Most szeretném átalakítani a meglévő struktura meghagyásával úgy, hogy a php fájlokat xml-re cserélem. Így használhatnám az xml-t szöveg tárolására, esetleg xslt-t sablonnak.
Ezekhez kerestem megfelelő leírást, de sajnos mindezidáig nem akadtam semmi érdemlegesre.
Segítségeteket előre is köszönöm.
 

How well does your browser support HTML5?

Kevlar · 2010. Ápr. 17. (Szo), 06.25
Mennyire támogatja a böngésződ a HTML 5 lehetőségeket?