ugrás a tartalomhoz

joomla 1.5 vs symfony

blabla · 2010. Ápr. 2. (P), 21.15
Sziasztok

Adva van egy honlap, amely php alapú játékokat tartalmaz, azaz nem flash illetve javascriptes dologról van szó. Egyidejűleg az oldalon lévő userek száma nem sok, viszont elég sok kattintgatást "visznek végbe".

A jelenlegi rendszer joomla 1.0 alatt fut, de eljött az ideje egy másik rendszerre való átállásnak. A nagy kérdés számomra, hogy joomla 1.5-ös alá csináljam meg az oldalt, vagy inkább symfonyval? Melyik "kedvez joban" a fent leírt körülménynek?

A válaszokat, tanácsokat, javaslatokat előre is köszönöm.
üdv
bla
 
1

akkor joomla

drifter · 2010. Ápr. 3. (Szo), 14.55
A Joomla egy tartalomkezelő, a Symfony egy programozási keretrendszer. Ez utóbbi nagyobb szabadságot ad, de programozni kell. Joomla-val össze is tudod kattintani akár, és könnyebb is lesz az upgrade.

A leírtak alapján én a Joomlát választanám.
2

inkább: symfonyval kevesebbet kell programozni...

nova76 · 2010. Ápr. 4. (V), 14.00
Ha a rendszert most tervezném, én a symfonyt választanám.
Symfony alá is van cms, és még ezer más olyan dolog, ami a joomla alatt is van. Ezeket pluginok néven lehet telepíteni/installálni. Joomlára lényegesen bonyolultabb egyedi dolgokat fejleszteni. Viszont már kész a program, csak át kell alakítani az 1.5-höz. Fogalmam sincs hogy ez mennyi munkával jár (bár ha jól tudom az 1.0 nem MVC, az 1.5 meg az), de ha még a symfonyval is most ismerkedsz, a joomla meg már a kisujjadban van, akkor egyértelmű a joomla. A symfonyval történő ismerkedést én legalább 2 hónapban mérem. Annyi idő kell ahhoz, hogy többet segítsen, mint akadályozzon. De ez nyilván a joomlára is igaz...