ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 31, 2007

Firefox inkompatibilitás

Max Logan · 2007. Okt. 31. (Sze), 15.17
Elég sok (kb. 40-50) kiterjesztés van telepítve. Ebből kb. 20 az, ami fut is. Namost nem először veszek észre olyat, hogy a JavaScript-et nem úgy értelmezi a Firefox, ahogy kellene. Pl. nyitok egy 200x200 px-es ablakot, aminek a szélessége kb. 150 px. Firefox indít csökkentett módban, így ok. Kiterjesztések egyesével letilt és rájöttem, hogy a Greasemonkey és a HTML Validator veszik össze. Ha mindkettő fut és még a FireBug (ebből nyitok ablakot), akkor a megadott width - 10 px lesz az ablak mérete. Ha ezek mellé még futnak ilyenek pl., hogy google preview, adblock plus, stb. akkor lesz belőle még mínusz pár 10 pixel.

Jól sejtem, hogy a Firefox JavaScript értelmezőjének bekavarnak az extension-ök?
 

Fogalomzavar

Max Logan · 2007. Okt. 31. (Sze), 15.10
Az utóbbi időben mindig elolvasom az állásajánlatokat, mert érdekel, hogy mit adnak és mit várnak el. Namost vagy én értelmezem félre a junior fogalmát, vagy egy fejlesztőnél teljesen mást jelent, mint az úgy egyébként kellene, hogy jelentsen.

Namost nekem a junior fejlesztő az, aki már látott pl. PHP-t, MySQL-t, JS-t, CSS-t, HTML-t és ezekből kezdő-haladó szinten tart. Tehát ha össze kell hozni egy egyszerűbb admin felületes honlapot, akkor meg tudja csinálni. Nem tökéletesen, nem biztos, hogy csinál cache-elést, ahova illete, stb. Tehát már tud, de még nagyon sokat kell fejlődnie.

Ezzel szemben hasonló dolgokat lehet olvasni a hirdetésekben:

Elvárások:
php5, mysql magas szintű ismerete
adodb, smarty ismerete
biztonságos kódolási megoldások ismerete
java & javascript ismerete
xhtml, css szabványok ismerete és megfelelő alkalmazása

Itt még nem írtak le sok mindent, de soxor lehet olyat látni egy junior álláshirdetésben, hogy felsorolják a manapság használt technológiák nagy részét és annak kb. 2/3-ából magas szintű ismeretet várnak le.

Na akkor most itt mi a helyzet? Én értem félre a junior fogalmát?

Nagyon egyszerűen fogalmazva, nekem a junior definiciója kb. az lenne, hogy kevés max. 1 éves tapasztalat, a senior min. 4-5 éves tapasztalat.
 

Video megtekintése csak streamként

nohaj · 2007. Okt. 31. (Sze), 14.14
Üdv mindenkinek!

Real Media videók linkjét szeretném felrakni az oldalamra, de úgy, hogy ne lehessen letölteni (legalábbis kezdőknek), csak megnézni. Nem beágyazott videót akarok, hanem csak linket.
Más oldalakon találkoztam már ilyennel, csak egy kis méretű .smi fájlt lehet letölteni, amin keresztül lehet megnézni a videót.
Hogyan lehet ilyet készíteni?

Köszönöm a segítséget!
 

Mozilla Prism

Edit · 2007. Okt. 31. (Sze), 12.29
A Mozilla desktop integrációs platformja webalkalmazások számára
 

Látszólag gyenge oldal hogy lesz a Google-ben az első?

s_volenszki · 2007. Okt. 31. (Sze), 08.41
Sziasztok!

Már elég rég óta foglalkozok azzal, hogy a céges honlapunk a lehtő legjob helyet foglalja el a google találati listáján a legfontosabb kulcsszavakra (mint pl.: munkaruha).

És ekkor látok egy ilyet, www.munkaruha.org aki a közel két éves kemény munkánkat a releváns tartalom érdekében lenyomja egy enyhén szólva is "vacak" office tag-ekkel tűzdelt megjelenéssel!

Akkor most mi az igazság? Ti mit láttok ezen az oldalon, ami miatt ez az a második oldalon érdemel helyet? Ne értsetek félre, nem sajnálom tőle, de úgy érzem itt kilóg a lóláb!

Várom véleményeteket:

s_volenszki
 

ie6 alatt talán a float miatt nem működiknek a linkek

PeterWeb · 2007. Okt. 31. (Sze), 02.33
Sziasztok!

A következő problémám merült fel, amivel 2 napi guglizás után sem sikerült megküzdenem. Az alábbi táblázatmentes elrendezésben a balsav div-ben egy olyan menüt raktam, ahol egy képet vesz körül egy link. Ez a link, valamint a jobbsav_hirlevel divben a hírlevél feliratkozás input mező, és jobbsav_linkek divben a linkek sem működnek, nem lehet rájuk kattintani. Próbáltam ie7-ben és ff-ban, ott működik. Amikor kiszedtem a float:left-et a balsav tulajdonsagai közül, akkor működött a menü, viszont széthullott az oldal.

Itt tudjátok megtekinteni az oldalt. A kapcsolódó kódot meg alább találjátok.

Köszönöm előre is a segítséget!

Péter



<div id="container">
	<div id="header"></div>
	<div id="nevnap"></div>
	<div id="elvalaszto"></div>
	
<div id="content_container">
  <div id="balsav">
	<a href="index.php?page=mikrobusz"><img src="images/menu_mikrobusz<?php current_menu('mikrobusz');?>.jpg" id="menu_mikrobusz" alt="<?php current_menu('mikrobusz');?>" title="Mikrobusz" height="22" width="154" style="margin-top: 1px; padding-left: 25px;" onmouseover="this.src('images/menu_mikrobusz_on.jpg');"></a><br>
		
  </div>
	  
   
  <div id="content"></div>
 	
  <div id="jobbsav">
	<div id="jobbsav_hirlevel"></div>
	<div id="jobbsav_linkek"></div>
  </div>


</div>


	<div id="footer"></div>
	<div id="footer_arnyek"></div>

</div>


A hozzá tartozó css:

[code]
html, body { height: 100%; }

body{
background-image: url(images/bg.gif);
padding: 0;
margin: 0 0 20px 0;


}

#container {

width: 782px;
margin: 0px auto;
padding: 0;
text-align: left;
}


#header {

width:782px;
height: 239px;
padding: 0px;
background-image: url(images/index_01.png);

}

#nevnap {

width:782px;
height: 20px;
background-image: url(images/index_02.png);