ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 21, 2007

A Symfony keretrendszer telepítése és bemutatása

aston · 2007. Okt. 21. (V), 21.09
A Symfony keretrendszer telepítése és bemutatása
A keretrendszer, amivel már másfél éve dolgozom, gondoltam megér annyit, hogy írjak róla egy kis összefoglalót. Bár nincs túl jelentős fejlesztői előéletem, de kipróbáltam egy-két frameworköt. Ezenkívül a Symfony Project hónapról-hónapra növekszik, a közösség bővül, hetente újabb és újabb blogok foglalkoznak vele, egyre többen választják, vannak vele megelégedve, velem együtt.

Rapid DOM Scripting and Ajax Development

yaanno · 2007. Okt. 21. (V), 18.00
Jonathan Snook prezentációja; a hangsúly a rapid szón van
 

Hivatkozás külön-külön az ismétlödö mintákra

Ronyn · 2007. Okt. 21. (V), 12.09
Sziasztok.
A következö lenne a problémám:
Egy css-re szeretnék mintát illeszteni-ezzel önmagában nincs is gond-de az alábbi problémára nem találtam elegáns megoldást.
Egy html tag után,több selector is álhat,illetve tulajdonság:érték párbol is tetszöleges számu lehet,ezt le lehet fedni egy sokszorozoval,de akkor csak az utolso találatot adja vissza, és külön akarok hivatkozni az összes tulajdonságra, :-ra,értékre,etc...
Meglehet-e oldani hogy egy pl. az értékre hivatozo részminta kulon adja vissza a találatokat?
 

Apache Wicket Web Application Framework

yaanno · 2007. Okt. 21. (V), 12.00
MVC mintát megvalósító keretrendszer Java környezetben
 

File jogosultság problémák, biztonság

maxwell · 2007. Okt. 21. (V), 11.59
A következő a problémám:

szeretném elérni, hogy a tárhelyemen az adatbázis jelszavakat tartalmazó php file ne legyen böngészéssel elérhető. Ha pl. .inc kiterjesztésű lenne, akkor bárki aki véletlenül rátalál azonnal leolvashatná a MySQL hozzáférési adatokat.

Bizonyos ingyenes szolgáltatóknál tökéletesen működött, hogy a file jogosultságokat átállítottam, csak az owner -nek legyen read és execute joga, de ez az extra.hu-nál és a jelenlegi fizetős szolgáltatómnál nem működik! Végigpróbáltam szinte minden kombinációt, vagy a futó php alkalmazásom sem tudja végrehajtani és böngészőből sem végrehajtható a script (forbidden), vagy mindkét módon megnyitható. Azt szeretném elérni, hogy csak a szerveren futó script részeként lehessen futtatni a scriptet (include). Próbálkoztam FTP klienssel (Total Commander, Win alatt) és php Chmod-al (0 prefixel) egyaránt, sehogy sem működött a dolog.

Lenne még egy kérdésem: van arra mód, hogy rosszándékú valaki belenézzen egy eképpen számára elérhető php scriptbe, tehát ahelyett, hogy lefutna, megtekintse a tartalmát, vagy esetleg valahogyan hozzáférjen a tartalom részeihez, vagy pl a változók értékeihez? Azért kérdezem ezt mert olvastam, hogy pl. a MySQl jelszavakat biztonságosabb egy külön fileban, csökkentett file-jogosultságokkal tárolni. Ezek szerint publikus pl. index.php-nkból van mód változók adatainak kifejtésére?
 

Dive Into Python

Edit · 2007. Okt. 21. (V), 02.21
Ingyenesen letölthető Python könyv