ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 3, 2007

Sending Email with an SMTP Client Built with Prototype and PHP

Anonymous · 2007. Okt. 3. (Sze), 17.37
Hogyan küldjünk emailt a népszerű keretrendszer segítségével megvalósított SMTP kliensen keresztül?
 

Ingyenes Rails könyv - Build Your Own Ruby on Rails Web Applications

Török Gábor · 2007. Okt. 3. (Sze), 16.59
60 napig ingyenes letölthető a Rails könyv PDF-ben
 

foldrajzi helyezkedes

derossi · 2007. Okt. 3. (Sze), 14.17
Sziasztok,

Egy erdekes dologra lettem figyelmes a minap. Igazabol eddig is feltunt, de kulonosebben sokat nem foglalkoztam vele. Heba-hoba az ember elvetodik olyan weboldalakra ahol kulonbozo tarskereso oldalak hirdeteseit lehet latni, roppant attraktiv holgyeket ajanlanak ( :o)) ) es a szoveg a kovetkezo: "meet these girls from your area". Mostmar gondolom mindenki tisztaban van azzal hogy mirol is beszelek :o).

No, eddig nem tunt fel, de a mai napon megragadt a szemem azon, hogy telibe talalta azt a varost ahol en tartozkodom sot meg par varosbol is ajanlott holgyeket amelyek a kozelben vannak. Tehat Meet these girls in X...fenykepek es meet these girls from X-hez kozel...es fenykepek ujra.

A kerdesem egyszeru. Hogyan csinaljak? Arra gondoltam, hogy IP cim alapjan valahogy belovik a varost, de miutan megneztem az IP cimemhez tartozo varost, rajottem, hogy az bizony nagyon nem az....de akkor megis hogyan?

Otletek? :o))

Koszonom.
 

Hozzászólások témája és RSS

Fraki · 2007. Okt. 3. (Sze), 13.23
Sziasztok, javaslattal élnék.

Szerintem a hozzászólásoknál elég fárasztó mindig megadni a témát, én rendre azt érzem, hogy csak erőltetés. Eleve ugye egy adott topikban vagyok, nyilvánvalóan ahhoz szeretnék hozzáfűzni valamit, külön a kommentemnek még címet is adni ágyúval verébre dolog.

Lehetne opcionális, kitöltetlenség esetén az RSS-be mehetne az első X karakter. Az első szavak sokszor sokkal informatívabbak, mint az általam odakiötölt cím. Számos helyen adnak tárgysori relevanciát a szövegtörzs kezdetének, l. gmail, reddit RSS (az egész szöveget a tárgysorba rakják), címtelen versek és népdalok (hogy egy távoli példát is hozzak) stb.

Lehet, hogy írok hozzá userscriptet...

Ezen kívül az RSS lehetne még informatívabb. A From mező például egyenstring ("Weblabor - Hozzászólások"), nem a hozzászóló nevét tartalmazza. Szerintem a From mezőbe bele kéne írni a hozzászóló nickjét és a topikcímet.



üdv,
Marci
 

Doctype Woes (back to HTML4)

Török Gábor · 2007. Okt. 3. (Sze), 10.50
Érdemesebb HTML5 kompatibilis HTML4-et használni?