ugrás a tartalomhoz

Látszólag gyenge oldal hogy lesz a Google-ben az első?

s_volenszki · 2007. Okt. 31. (Sze), 08.41
Sziasztok!

Már elég rég óta foglalkozok azzal, hogy a céges honlapunk a lehtő legjob helyet foglalja el a google találati listáján a legfontosabb kulcsszavakra (mint pl.: munkaruha).

És ekkor látok egy ilyet, www.munkaruha.org aki a közel két éves kemény munkánkat a releváns tartalom érdekében lenyomja egy enyhén szólva is "vacak" office tag-ekkel tűzdelt megjelenéssel!

Akkor most mi az igazság? Ti mit láttok ezen az oldalon, ami miatt ez az a második oldalon érdemel helyet? Ne értsetek félre, nem sajnálom tőle, de úgy érzem itt kilóg a lóláb!

Várom véleményeteket:

s_volenszki
 
1

..

C_hris · 2007. Okt. 31. (Sze), 08.50
Sokat számít a domain neve is.
2

.org

s_volenszki · 2007. Okt. 31. (Sze), 09.21
És az .org ennyit ér? Zéró tartalomra a google ad nek egy 11. pozíciót? Vagy az hogy munkaruha? Igaz a mi domain nevünkben csak benne van a munkaruha, de nem kizárólag az.
3

Kereső optimalizálás.

s_volenszki · 2007. Okt. 31. (Sze), 09.30
Újra és újra átolvasom az öszes általam ismert kereső optimalizálásról szóló anyagok főbb téziseit és egyszerűen nem értem!

Az oldal nem töltődik be Firefox-al, négy darab html oldalból áll az egész, és a weboldal tartalma a kötőszavakkal együtt sem több 40 szónál.

Egyre jobban érdekel, mit tud az oldal készítője, amit én nem! :)

s_volenszki
4

érdekes...

virág · 2007. Okt. 31. (Sze), 09.30
5

link

Fraki · 2007. Okt. 31. (Sze), 09.40
Ezt mi nem fogjuk kideríteni, de erős a domain neve, a tartalom (már amennyi van) 100%-ban releváns, és linkelnek is rá (összehasonlításként az eggyel alatti találat linkjei)
6

Saját házad előtt sepergess

Török Gábor · 2007. Okt. 31. (Sze), 12.11
Szerintem egyszerűbb, ha ahelyett, hogy más honlapok helyezésének miértjét próbálod megfejteni, a saját ügyfeleid igényeinek maximális kielégítésére törekszel, és még jobb weblapokat építesz - az oldal jobb helyezést ér majd így el, az ügyfeled pedig elégedettebb lesz. Mindketten jobban jártok.
7

Én ezt nem vitatom!

s_volenszki · 2007. Okt. 31. (Sze), 13.40
Én ezt nem vitatom! Sőt, tökéletesen egyet értek veled, hiszen a jelenlegi céges oldalunkba fektetett energia megtérült! Az általam kiemelt oldal még akkor sem lesz üzletileg sikeres, ha az első helyezést kapja a google-ban, mert az üzleti célú internetes megjelenés sikerességéhez vezető úton, még csak az első lépés, hogy legyen látogató...

Mi tökéletesen elégedettek vagyunk a jelenleg kialakult (kb.: 1/2 éve), kulcsszavankénti 8.-11. helyezésünkkel, és a látogatóink "minőségi részéből" (akik átmennek a stratégiai szűrőn és célcsoportnak minősül) szép számban készítünk ügyfelet weboldalunk segítségével.

Ami miatt megkérdeztelek titeket, az a szembetűnő különbség, ami a megjelenés és az előirányzások között található.

Amit a tartalom építéssel kapcsolatban szerének még megjegyezni, az az, hogy mi is azt valljuk és tapasztaljuk, hogy ha azt mondod az oldaladon amit amúgy az ügyfelednek is mondanál, akkor releváns lesz a tartalmad.

Üdv
9

Google Dance

Török Gábor · 2007. Okt. 31. (Sze), 16.09
Nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Lehet, hogy most első, egy hónap múlva pedig már az első 100-ban sem lesz benne. Ahogy elnézem a konkurrenciát, nem nehéz ebben a mezőnyben előre kerülni, inkább csiszolj még az oldaladon.
10

Köszi :)

s_volenszki · 2007. Okt. 31. (Sze), 17.11
Köszi :)
8

munkaruha

Kenguru · 2007. Okt. 31. (Sze), 14.40
munkaruha egy szavas domain. a keresett szó maga a domain. ettől erősebb mint csak az hogy benne szerepel. a title 1 szavas épp munkaruha. ez a 2 dolog elég jelenleg a 11. helyre.

ha normális szövegtartalma lenne és a head is rendes lenne 5-6 poziciót jósólnék.

idővel különben lefelé fog menni. a google bizalmat szavaz és utánna fixál be valahová...
25

mit értesz normális tartalom

net-face · 2009. Szep. 1. (K), 15.58
mit értesz normális tartalom alatt pontosan??

most seózok életembe először, és attól félek, hogy eleve darabra kevés karaker van a honlapon...
11

Én így kerestem

gyrgyvrs · 2007. Okt. 31. (Sze), 18.58
Én erre kerestem rá, Linux+Firefox, a Firefox gyorskeresőjében, itt a fasorban nincs a munkaruha.org...
Rosszul tudom, hogy a Google tárol valami adatot a keresésekről? Nekem előfordult, hogy én a saját gépemen kerestem egy kulcsszóra és az más találatot adott, mint a munkahelyemen.
12

Ez attól lehet, hogy te éppen másik google szerveren...

Ak-Army · 2007. Okt. 31. (Sze), 20.52
Ez attól lehet, hogy te éppen másik google szerveren kerestél otthol és a munkahelyeden. Általában nem olyan nagy a különbség az egyes szerverek között, de vannak kivételek.
13

google tipp

tilos · 2007. Nov. 1. (Cs), 03.31
torrenten kering egy Google ról szóló film , érdemes megnézni mert szóvan benne az első hely és az utolsó hely közötti kapcsolatról is :)
14

téma

Laceee · 2007. Dec. 5. (Sze), 10.31
én is a munkaruha üzletben vagyok érdekelt, ( ) engem az bosszantott sokáig, hogy ez a beanett.hu vezette a munkaruházat kulcsszóra a keresést.. ami még külön felbosszantott, felhívott egy pali, hogy havi 10-ért 6 kulcsszóval első helyre teszi a weblapomat.. én becsületes hülye elküldtem a picsába, na mindegy megért volna egy próbát... egyébként nem tudom, hogy mit optimalizálhattam félre, de régen kb 8-9 helyen volt az oldalam, és miután írtam a google-nak, hogy szerintem valami csalás van a dolgaikban utána lekerültem a 73. helyre :-))) most meg ahogy nézem már az első 100-ban sem vagyok benne))))
15

...az első 100-ban sem vagyok benne...???

s_volenszki · 2007. Dec. 5. (Sze), 17.08
Szia!

El sem tudom képzelni, hogyan lehet olyan tartalmat csinálni ami nincs benne az első százban! Biztos nem bindzsiszkettél valamit amiért kötött rád a gugli egy 200kg-os nehezéket?

s_volenszki
17

de...

Laceee · 2008. Jan. 1. (K), 19.16
na most belevetettem magam, munkaruhára már a 38 helyen hoz, de hogy őszinte legyek, szerintem ha nem vagy benne az első 5-ben akkor sz*rt sem ér az egész küzdelem...
18

Hát akkor hajrá!

s_volenszki · 2008. Jan. 2. (Sze), 11.22
A "nem vagyok benne a 100-ban"-hoz képest a 38. helyezés szép teljesítmény! Csak így tovább!
19

javulok :-))

Laceee · 2008. Jan. 4. (P), 13.53
megint feljebb mentem pár hellyel, de nagyjából már kifogytam az ötletekből... ahova tudtam beregisztráltam az oldalam.. sőt rájöttem, hogy miért nem voltam benne a 100-ban... mivel a .hu és a .eu oldalam tartalmilag ugyanaz volt, kicsit változtattam, és most már mindkettő 40-alatt van... az az igazság, hogy nagyon távol áll tőlem ez a kopogtatás, hogy "nincs kedved linket cserélni??" olyan ügynöki meló ez amihez nekem nincs gyomrom...
16

Konkrétan

nevemrock · 2007. Dec. 6. (Cs), 07.05
Konkrétan ezzel a bejegyzéssel is csak erősítetted a konkurencia pozícióját :-)
20

nem értek hozzá

Blackfriar · 2008. Feb. 26. (K), 07.30
Elöljáróban leszögezem, nem értek a Google lelkivilágához.
Az viszont tény, olyan az oldalam kialakítása, hogy a Google abból csak egy, azaz egy oldalt lát, amiben gyakorlatilag csak a kulcsszavak felsorolása leledzik. Az oldal címének nincs túl sok köze a kulcsszavakhoz, a találatok mégis az 1-2. oldalon hoznak. És ez közel 2 éve van már így.
22

Adót is csalnak

Török Gábor · 2008. Feb. 28. (Cs), 17.09
Adót is sokan csalnak, és sokan nem is buknak le. Van akinek belefér ez a játék, van aki más erkölcsi berendezkedésű.
24

Nincs csalás

Blackfriar · 2008. Már. 6. (Cs), 20.49
Kedves Gábor!
Szó sincs csalásról. Én nem azért alakítottam így az oldalam, hogy becsapjak bárkit is. Egyszerűen ez volt a megfelelő számomra. Csak később jöttem rá, hogy ez a szerkezet, amit kialakítottam, több szempontból is előnyös (pl. nem kell védenem a vendégkönyvem stb). A hozzászólásommal inkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy hál isten a Google jóval trükkösebb, semmint hogy hosszabb időn keresztül át lehessen verni. Az én oldalam korrekt minden szempontból. A Google-t nem érdekli, hogy csak egy oldalt lát, s abban is csak kulcsszavak találhatók. Valami mást is figyel. És ez így van jól. Érdemes lenne ezen elgondolkodni.

Nagy guruknak sem árt néha egy kicsit alul körbenézni. Nekem ez a véleményem.

Üdv
21

marketing

drlexer · 2008. Feb. 28. (Cs), 02.10
Nem csak releváns tartalommal, jó szerkezettel meg ilyenekkel lehet a Google-ban feljebb kerülni. Pont ilyen munkaruhás példát láttam kb. 2 hete valamelyik online marketing oldalon az "elégedett ügyfelek" között. Vannak ezek a mostanában elszaporodott marketing guruk és online marketing rendszerek, azok hülyítenek be minden jobb sorsra érdemes vállalkozót az ilyen gagyizmussal.

Ezt úgy mondják, hogy "megSEO-zzuk az oldalt", ami nagyjából abból áll, hogy a szándékosan ilyen célokra fenntartott, a valóságban semmiről nem szóló honlapjaikon oda-vissza körbelinkelik egymást, illetve a felfuttatandó oldalt, valamint több tízezres olvasói táború hírlevelekben szétkürtölik a címeket. Ezen kívül teleszpemmelnek néhány közösségi oldalt, vagy fórumot is, ha kell. Pillanatok alatt fel lehet így futtatni bármit a Google-ban. Persze nagyjából ugyanilyen pillanatok alatt el is tűnnek néhány hét elteltével, ha nem futnak mégegy ilyen marketing-kört.

A módszer: nyomni orrvérzésig, bármi áron. Sajnos a legtöbb embernek/cégnek olyan módszereket tanítanak meg, amiket mi, marketing szempontból kívülállók, civilek gusztustalannak és ízléstelennek tartunk. A pofátlan nyomakodás, erőszakosság, tukmálás, stb. Egyetlen dolgot nem tanítanak meg nekik: értéket előállítani. Ha megnéztek 1-1 ilyen megSEO-zott, szétmarketingelt céges oldalt, általában olcsó sablonnal készülnek, dugig vannak a hangzatos marketinges faszságokkal, beetető szövegekkel, ezerféle hírlevéllel, ingyen ajándékkal, stb, stb... de emögött a legritkább esetben van igazi, hasznos vagy jó termék. Ez csak a gagyizmust erősíti, és nemcsak a vevőnek átbaszás, de magának a cégnek is - mivel másfél év után, amikor szépen befullad a vállalkozása, hirtelen elúszik az összes pénze, és kárba vész a befektetett tőkéje, nem érti majd, hogy miért történt.

Persze erre az egészre lehet mondani, hogy nem visszaélés, ha egyszer a Google rendszere ezt beszopja és megengedi, akkor miért ne? És egyébként is mindenki ezt csinálja... Csakhát nem mindenki csinálja, de legalábbis van, akinek ettől kifordul a gyomra, mert az előrejutásnak egy elég gusztustalan formája.
23

Mindenhol így megy (sajnos)

Török Gábor · 2008. Feb. 28. (Cs), 17.14
Így van, de ez az (üzleti) élet minden területén így van. Az online marketing piacán is vannak minőségi szolgáltatást nyújtó cégek, és vannak kevésbé, csak a melós hülyítésére szakosodott csapatok. Ez itthon az online piac erősődésével talán majd visszaszorul, hiszen most még azért könnyű sok területen hamis kártyalapokkal ütni, mert még nincsenek erős játékosok.