ugrás a tartalomhoz

Firefox inkompatibilitás

Max Logan · 2007. Okt. 31. (Sze), 15.17
Elég sok (kb. 40-50) kiterjesztés van telepítve. Ebből kb. 20 az, ami fut is. Namost nem először veszek észre olyat, hogy a JavaScript-et nem úgy értelmezi a Firefox, ahogy kellene. Pl. nyitok egy 200x200 px-es ablakot, aminek a szélessége kb. 150 px. Firefox indít csökkentett módban, így ok. Kiterjesztések egyesével letilt és rájöttem, hogy a Greasemonkey és a HTML Validator veszik össze. Ha mindkettő fut és még a FireBug (ebből nyitok ablakot), akkor a megadott width - 10 px lesz az ablak mérete. Ha ezek mellé még futnak ilyenek pl., hogy google preview, adblock plus, stb. akkor lesz belőle még mínusz pár 10 pixel.

Jól sejtem, hogy a Firefox JavaScript értelmezőjének bekavarnak az extension-ök?
 
1

Fejlemények

Max Logan · 2007. Okt. 31. (Sze), 15.53
Kb. 1 óra unalmas próbálgatás után arra jutottam, hogy csak azok a kiterjesztések vannak engedéjezve, amit napi szinten használok. Sajnos le kellett tiltanom a ColorZilla-t, a HTML Validator-t és a ScreenGrab-et. Az első nélkül még megvagyok, a második helyett ott a WebDev toolbar live checker tool-ja a ScreenGrab meg ha nagyon kell, akkor amíg megcsinálom a képet vele addig engedélyezem. Viszont pozitívum, hogy műxik a GreaseMonkey (ez a WL Regulator miatt kell legfőképpen).

Egyébként az ilyen JavaScript furcsaságok egyes extension-ök frissítéseinek telepítése után jelentkeznek. A régi verzió adott esetben nem okozott gondot, aztán jön egy új ami már nem fér össze vmivel.