ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 15, 2006

Nem látogatott a fórumom, pedig bannercserékben vagyok

xdragon · 2006. Jan. 15. (V), 22.43
Sziasztok!
Kérdésem, az lenne, hogy sehogyansem tudod arra rájönni, hogy oldalaimat miért nem látogattják.Pedig rengeteg bannercsere rendszerben benn vagyok, és mégis elenyésző, napi 7 látogató volt a maximum. Mi lehet a gond? Kérlek nézzétek meg az oldalt, és mondjátok, hogy szerintetek, mi vele a gond? http://globalforum.fw.hu
 

What's Your Link Reputation?

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 21.38
A ránk mutató linkekről és jelentésükről
 

Podcast kereső - hangfelismeréssel

Bártházi András · 2006. Jan. 15. (V), 20.28
Az RSS terjedésével megnőtt az igény arra, hogy a rengeteg hírforrás tartalmában kényelmesen lehessen keresni. De hát erre valók a keresőmotorok, melyek között egyre több RSS-re specializálódott is létezik. Ha nem is a hírforrások terjedésének sebességével, de a podcastok is egyre népszerűbbek lesznek - azonban a hanganyagban a keresés megoldása nem tűnik egyszerű feladatnak. De itt a megoldás, a hangfelismerés!

Weblaboron kirakatban az email-címem?

Edit · 2006. Jan. 15. (V), 18.26
Kb. két hete elöntött a spam, amivel azelőtt sose volt gondom. Rákeresek a Google-n a nevemre (Edith Illyes) - ott van az email cím minden hozzászólásom mellett. Kedves Szerkesztők, elegem van a Viagra-hirdetésekből, légyszi intézkedjetek, különben le fogok szokni a Weblaborról...

...Vagy pont ez lenne a cél?

:)))

Köszi,

Edit
 

Position: fixed és görgetősáv összeakadása explorerben

Anonymous · 2006. Jan. 15. (V), 18.01
Sziasztok!

A position:fixed emulálását próbáltam ki, de akadt egy kis problémám.
Az első próba: http://gex.hu/munka/layout3 firefoxban tökéletesen működik, explorerben viszont - ugyan sikerült az emuláció - de a görgetősáv megjelenése miatt elcsúszik a tartalom. Ezt a "kevés tartalom" - "sok tartalom" linkekkel szemléltettem.
Ezután kipróbáltam a fejléc és lábléc dobozokat negítív margóval is pozícionálni, ez a http://gex.hu/munka/layout4 . Itt először a bal értékeket adtam meg 50%-nak, de miután ugyanaz maradt a probléma, kipróbáltam a jobb értékekkel is, hátha észreveszi, hogy ott van a görgetősáv.
Végül még eszembe jutott az is, hogy mi történik, ha a body elemnek adok meg egy jobb oldali 20 pixeles margót, bár nem egy elegáns megoldás (mert a görgetősáv mérete akár nagyobb is lehet), de úgy sem sikerült.
A google-ben a fixed és scrollbar szavakkal keresgéltem, meg a jobb oldalra való igazítás problémájával, de nem találtam egyenlőre használható dolgot.
/nem tudom mennyit segít, de ha a fejléc és a lábléc 100% széles, akkor explorerben még a görgetősávra is rálóg a szöveg, míg firefoxban nem./

Van erre valami okos megoldás, vagy már a szemlélet sem megfelelő?
 

Django performance tips

Török Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 14.57
Néhány tipp a maximum kihozására
 

JS-ből nyitott ablakba title beírása nem megy

Blackfriar · 2006. Jan. 15. (V), 14.50
Sziasztok!

A következő problémában kérném a segítségeteket.
Az alábbi HTML részlet IE alatt szépen megjeleníti a felugró ablak címét (Akarmi), FF alatt azonban nem. Annak ellenére, hogy a Javascript console
semmilyen hibát nem jelez és a felugró ablak kódját kiiratva benne szerepel szabályosan a <title>Akarmi</title> rész.

Mi lehet a gond?

Segítségeteket előre is köszönöm.
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Blabla</title>
</head>
<body>
<script>
o='toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,resizable=0,scrollbars=0,width=770,height=570';
wd=window.open("","",o);
wd.document.write('<html><head><title>Akarmi</title></head><body></body></html>')
</script>
</body>
</html>
 

Three Reasons Why You Shouldn't Write Your Own Web Framework

Török Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 12.57
Három ok, miért ne írjunk saját keretrendszert
 

A webet böngészők egy szempillantás alatt döntenek

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 10.16
A Nature.com hívja fel a figyelmet az ottawai Carleton University kutatási eredményére, melyben arra a megdöbbentő következtetésre jutottak, hogy az első 50 milliszekundum elegendő a webet használók számára, hogy egy webhelyről ítéletet mondjanak. A kutatást vezető Gitte Lindgaard szerint ebben a legnagyobb szerepe a kognitív részrehajlásunknak van, mely azt jelenti, hogy első döntésünket kívánjuk megerősíteni, tehát egy rögtön megtetsző oldalhoz jobban ragaszkodunk. Célszerű tehát már csak ezért is gyorsan letöltődő oldalt készíteni, és a keresett információ megszerzésére azonnal szimpatikusnak mutatkozó felületet kialakítani.
 

Nem érik el a hozzáférhetőségi követelményeket

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 08.53
A brit, webhez kapcsolódó jogi környezettel foglalkozó Out-law webhelyen hívták fel a figyelmet egy érdekes elemezésre, melyben ötszáz üzleti és e-kereskedelmi célú webhelyet vizsgáltak Nagy-Britanniából, Kanadából, Írországból, Új-Zélandról és az Egyesült Államokból. A Helen Petrie professzor által vezetett kutatás során kiderült, hogy igen gyakori egy nagyobb hozzáférhetőségi szint jelzése, mint amekkorát egy webhely ténylegesen el is ér.