ugrás a tartalomhoz

Weblaboron kirakatban az email-címem?

Edit · 2006. Jan. 15. (V), 18.26
Kb. két hete elöntött a spam, amivel azelőtt sose volt gondom. Rákeresek a Google-n a nevemre (Edith Illyes) - ott van az email cím minden hozzászólásom mellett. Kedves Szerkesztők, elegem van a Viagra-hirdetésekből, légyszi intézkedjetek, különben le fogok szokni a Weblaborról...

...Vagy pont ez lenne a cél?

:)))

Köszi,

Edit
 
1

X-Labor

Edit · 2006. Jan. 15. (V), 18.39
Most újra rákerestem, de nem látom. Elég különös. A következő formában szerepelt a címem a hozzászólások között, több helyen is:
nev##domain##info

Ez már megint valami parajelenség lesz. Kár, hogy nem készítettem egy Print Screen-t, lehet, hogy most senki nem fogja nekem elhinni.

Ráadásul ma járt a Google robot a honlapomon, majd fél órával később valaki egy Google-os IP címről végignézte az oldalaimat. Bizarr.
4

Levlisták

Anonymous · 2006. Jan. 15. (V), 19.27
Oké, megvan. Szóval a levlisták oldalain szerepel az email cím. Hát erre valahol nagy betűkkel fel kellene hívni a figyelmet, mondjuk a feliratkozást nyugtázó levélben. Ez a ### álcázó megoldás a jelek szerint nem működik. Fent van még néhány helyen az email-címem a neten, van ahol már évek óta, és nem okozott problémát. Szóval csak a Weblaborhoz tudom kötni ezt a spam-hullámot.
6

Lásd 3)

Bártházi András · 2006. Jan. 15. (V), 19.38
De, ez a megoldás igenis hatékony. Évek óta most először tévedt arra a másik weboldalra az e-mail gyűjtő robot, ahol nincs védve a címed, vagy másvalaki címlistájából került ki, vagy te adtad meg valahol, ahol nem kellett volna, vagy... De ha bebizonyítod, hogy nem működik a védelmünk, tied a pont. Azért, mert a Weblabornak van a legnagyobb PageRank-je, ahol megjelent az e-mail címed, nem kéne (ilyen egyértelműen és tévedhetetlenül) arra következtetni, hogy innen került ki.

-boogie-
8

Gyanú

Edit · 2006. Jan. 15. (V), 19.48
Persze nem 100%, csak gyanúsítgatok. 1995 óta internetezem, eddig mindenféle spam védelem nélkül, most meg napi 2-300 levél.
13

Nem a Weblabor a bűnös

suexID · 2006. Jan. 15. (V), 22.39
Fent van még néhány helyen az email-címem a neten, van ahol már évek óta, és nem okozott problémát.


Szerintem itt a weblaboron lehet a legkisebb veszélynek kitéve az email címed. Én sokkal inkább gyanakodnék a helyedben olyan magán oldalakra, ahol nem szakszerűen bánnak a címekkel. Én is jártam már úgy, hogy egy elméletileg titkosnak jelölt email mező tartalma simán, kódolás nélkül bekerült a profilomba, sőt ott rögtön linkelve is volt a nevemhez.

Én javasolni tudnám neked a Gmailt, napi 100-200 spamlevelet szűr ki, nagyon precíz spamszűrője van.
2

Csak itt használod?

Jano · 2006. Jan. 15. (V), 19.26
Biztos vagy benne, hogy a Weblaborról gyüjtötte be egy robot? Ha máshol is használod akkor ott is megtalálhatta, a Google és az email gyűjtő robotnak nincsen köze egymáshoz. Az email címedet ha más címtárába bekerült akkor onnan egy azon a gépen lévő vírus is kiolvashatta. És végül még az is előfordulhat, hogy valaki viccből, gonszságból, vagy mert nem tetszett valami hozzászólásod beadta valahova az email címedet manuálisan.
5

Gonosz vicc

Anonymous · 2006. Jan. 15. (V), 19.35
Pont ez lett volna a kérdés, hogy a tréfás kedvű egyén honnan tudja a címemet, ha a kapcsolati lapomon nincs feltüntetve. Szóval most kiderült, hogy a levlista oldalról.
3

spam védelem

Bártházi András · 2006. Jan. 15. (V), 19.26
A Weblaboron antispam védelmet használunk. Ezer és egy módja van annak, hogy e-mail címed kikerüljön, az, hogy a Weblaborról került ki fizikailag lehetséges, de a tapasztalataim szerint nem valószínű. Anno teszteltem különböző spam védelmeket, kitettem több e-mail címet a netre más-más védelmekkel (plusz védelem nélkül egyet), s azt kell mondjam, hogy ha az e-mail cím nem egy az egyben jelent meg a neten, akkor hatásos volt a védekezés, mert egy szál levelet nem kaptam ezekre az e-mail címekre.

-boogie-
7

Muszáj?

Anonymous · 2006. Jan. 15. (V), 19.42
Muszáj a levlistákon szerepeltetni a beküldő címét? Nem lehet ezt valahogy letiltani? Végül is arra való a levlista, hogy nem egymásnak írogatunk, hanem egy központi címre.
9

Szerintem az

mefi · 2006. Jan. 15. (V), 20.02
Levlistánál valószínüleg az.

mefi
http://mefi.be
10

SVN account

Bártházi András · 2006. Jan. 15. (V), 20.18
Én úgy gondolom, hogy védve vannak az e-mail címek, és ezzel SENKINEK sem okozunk kárt. Évek óta így van, és jól működik. Mivel a véleményem az, hogy ez így jó, s időm sincsen arra, hogy most átírjam a megoldásunkat, azt tudom felajánlani, hogy BÁRKINEK szívesen aduok SVN hozzáférést a Weblabor forrásához, és módosíthatja.

-boogie-
11

nem is a weblabor forrásához

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 20.59
Hát nem a Weblabor forrása a potenciális probléma, hanem a Mailman saját archívum felülete: pl. phplista. Ezen egyrészt egy nemzetközileg standard elhelyezkedésben vannak az email címek, másrészt pedig egy nemzetközileg standard formában vannak "elrejtve": kovacs at example.com. Lehetséges ellenszer a spam robotok ellen, ha ennek a standard mailman felületnek a webes elérését teljesen letiljuk, avagy URL rewriteoljuk a Weblabor felületén elérhető archívumra.

Ps. Az, hogy a Google találatok között nem szerepel a Mailman standard archívum tartalma, pusztán annak köszönhető, hogy a robots.txt-nk ennek indexelését a jólviselkedő robotok számára letiltja. Nyilván egy rosszul viselkedő robotnak ez a legjobb tipp.

Ps2. A Weblabor email archívum felületén is elérhető az emailek letölthető verziója, amiben From: kovacs at example.com formában szépen benne vannak az email címek, ezt nyilván triviális visszafordítani. Levehetjük ezt a letölthető verziót, kérdés, hogy használja-e valaki (én régesrég használtam gyorskeresésre adott időszak levelei között). Ha nem tudunk könnyen megszabadulni tőle, akkor valamit ki kell találni a from mezők egyedi átkódolására.
12

Megszemélyesítés

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 21.14
Persze, még könnyebb lenne valakit megszemélyesíteni...
14

IM-spam

Gémes Tamás · 2006. Már. 30. (Cs), 13.37
Hát én is rákerestem a nevemre. 6 napja regisztráltam, de már az első link a profilomra mutatott.
Ok, ezzel semmi baj, csakhogy én azt hittem, hogy az IM userneveimet csak a reggelt tagok láthatják, nem holmi spam-botok... Nem így van.
Azt megígérem, hogy amíg nem lesz lehetőségem ezt elrejteni a külsö keresésektől, addig nem írom vissza, pedig gondolom a cél az volt, hogy a tagok könyebben kommunikáljanak.

- James
15

azt gondoltad hogy

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 30. (Cs), 16.27
Éppen az ilyen "azt gondoltam hogy" típusú félreértések elkerülése érdekében van nálunk is adatvédelmi nyilatkozat, mely pontosan rendelkezik a nyilvános és bizalmasan kezelt adatok köréről.
16

eula

Gémes Tamás · 2006. Már. 30. (Cs), 22.13
igen, igen tudom és röstellem bevallani, de azok közé tartozom, aki nem olvassa el ezeket, mivel úgyis csak olyanokat fogadok el, ahol nekem semmit sem kell tennem/fizetnem...
(persze attól még gondolkodhatnék a kérdésfeltevés előtt ;) )
de akkor más szemszögből: nem is tervezitek, hogy ezenek az adatoknak a láthatóságát a user választhassa meg?