ugrás a tartalomhoz

Position: fixed és görgetősáv összeakadása explorerben

Anonymous · 2006. Jan. 15. (V), 18.01
Sziasztok!

A position:fixed emulálását próbáltam ki, de akadt egy kis problémám.
Az első próba: http://gex.hu/munka/layout3 firefoxban tökéletesen működik, explorerben viszont - ugyan sikerült az emuláció - de a görgetősáv megjelenése miatt elcsúszik a tartalom. Ezt a "kevés tartalom" - "sok tartalom" linkekkel szemléltettem.
Ezután kipróbáltam a fejléc és lábléc dobozokat negítív margóval is pozícionálni, ez a http://gex.hu/munka/layout4 . Itt először a bal értékeket adtam meg 50%-nak, de miután ugyanaz maradt a probléma, kipróbáltam a jobb értékekkel is, hátha észreveszi, hogy ott van a görgetősáv.
Végül még eszembe jutott az is, hogy mi történik, ha a body elemnek adok meg egy jobb oldali 20 pixeles margót, bár nem egy elegáns megoldás (mert a görgetősáv mérete akár nagyobb is lehet), de úgy sem sikerült.
A google-ben a fixed és scrollbar szavakkal keresgéltem, meg a jobb oldalra való igazítás problémájával, de nem találtam egyenlőre használható dolgot.
/nem tudom mennyit segít, de ha a fejléc és a lábléc 100% széles, akkor explorerben még a görgetősávra is rálóg a szöveg, míg firefoxban nem./

Van erre valami okos megoldás, vagy már a szemlélet sem megfelelő?
 
1

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 16. (H), 13.23
a kérdés túl bonyolult, vagy a kérdésfeltevésem rossz?

gex
2

Csak a hiba:

sly · 2006. Jan. 16. (H), 16.28
Én utánna néztem, megoldást még nem találtam. Viszont a hiba az IE-ben van. Az alsó és felső fix részhez nem számolja hozzá a BODY scrollbar széleségét. Így a közepe is máshol lesz.
Ezzel a változtatással szemléletes lessz a probléma:

<div id="header" style="background:red"><div><h1>
<a href="http://gex.hu/">gex.hu</a></h1></div></div>
3

ez így van

Anonymous · 2006. Jan. 16. (H), 17.42
erre én is rájöttem:
"/nem tudom mennyit segít, de ha a fejléc és a lábléc 100% széles, akkor explorerben még a görgetősávra is rálóg a szöveg, míg firefoxban nem./"

az abszolút pozícionálású dobozok (header, footer) tudomást sem vesznek róla, hogy a középső doboz miatt beugrik egy görgetősáv is. valahogy egy szintre kéne helyezni a kettőt...
4

100% vs IE

tiny · 2006. Jan. 16. (H), 21.08
Tudom, ezzel én is szenvedtem egy ideig. Ha az összes szélesség csak 99%, akkor megszűnik a probléma.
Mr.Tiny[http://tiny.uw.hu]
5

melyiknél módosítsak?

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 10.35
megváltoztattam a fejléc és lábléc befoglaló dobozait 99% szélességűre, valamint a body szélességét is 99%-ra állítottam. nekem nem lett jó, sőt, most görgetősávval és nélküle sincs jó helyen a fejléc a tartalomhoz képest.

jobb megoldás lenne, ha nem a body elem szélességét állítanám, hanem egy plussz dobozt raknék bele?

u.i: http://gex.hu/munka/layout5 címen van ez a változat.
6

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 12.22
http://gex.hu/munka/layout6/

beraktam egy plusz elemet, hogy ne a body szélességét kelljen módosítani, így viszonlyag rendben is lenne ie alatt /alul van egy 1px-es rés/, de most firefox alatt nem teljesen jó. de ezt már megoldom.

köszönöm a segítséget! tényleg ez a 99%-os trükk segített rajta. annyit módosítottam rajta, hogy 98%-ot írtam be, mert a 99%-nál bejött még egy vízszintes görgetősáv. a felbontásom 1280x800, lehet emiatt volt.
7

IE bug fixálása

Anonymous · 2006. Már. 26. (V), 08.41
http://www.divinentd.com/experiments/emulating-position-fixed.html

http://web.tampabay.rr.com/bmerkey/examples/fake-position-fixed.html