ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 27, 2006

The future of HTML, Part 2: XHTML 2.0

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 27. (P), 23.28
A kétrészes sorozat második részében az XHTML 2.0-ról
 

Drupal 4.7.0 beta 4 available

tms · 2006. Jan. 27. (P), 23.27
A Vancouverben zajló DrupalCon 2006-ra időzítve megjelent a tervek szerinti utolsó béta
 

GROU.PS

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 27. (P), 23.20
Meglévő közösségi szolgáltatásokat próbál egyesíteni
 

fastr - a flickr game

Bártházi András · 2006. Jan. 27. (P), 22.37
Képfelismerős (angolgyakorlós) játék
 

Új ablak nyitása, nem JavaScripttel

Anonymous · 2006. Jan. 27. (P), 16.07
Hello

Hogyan nyithatnék egy átméretezett ablakot, linkre kattintva, nem Javascripttel, és PHP ben is jó legyen. Ilyen téren abszolút kezdő vagyok ,nagyon hálkés lennék, ha valaki megdobna egy teljes forráskóddal.
 

Mysql elérési adatok az extra.hu-n, vbulletinhez

Anonymous · 2006. Jan. 27. (P), 16.01
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni mivel egy vbulletin fórumot szeretnék telepíteni a www.extra.hu -ra, a problémám az, hogy nem tudom rendesen beállitani a config.php-ban a mysql databázis elérését. Ezek az adatok kellenének: DATABASE NAME, DATABASE USERNAME & PASSWORD, ez eddig nem lenne gond de az extran nincs semmi csak ez:
MySql elérése:
PHP script: mysql_connect("mysql1.extra.hu", "Zolko", "jelszó");
Adatbázis kiválasztás: mysql_select_db("Zolko");
Ennyi no most akkor mi itt a DATABASE NAME és a DATABASE USERNAME és PASSWORD, probatam ma sok felekeppen de nem enged be, ezt irja ki:

Attempting to attach to database

Error description: mysql_connect(): Access denied for user 'Zolko'@'localhost' (using password: YES) /sparebig/userstore/Z/o/Zolko/web/wwwroot/forum/includes/class_core.php on line 279

The database has failed to connect because you do not have permission to connect to the server. Please confirm the values entered in the 'includes/config.php' file.

Ha valaki tud segiteni, nagyon orulnék, elore is koszonom
 

Állandó tartalom létrehozása frame-ek nélkül

Anonymous · 2006. Jan. 27. (P), 15.19
sziasztok,

a problémám a következő: csinálok egy 8-9 htmlből álló weboldalt (php/sql nélkül), és szeretném, ha a fejléc és a menü állandó lenne. tehát ha mondjuk változtatok a fejlécben, akkor azt ne kelljen leklonozni minden egyes htmlre.

frame-eket nem akarok használni, találtam ugyan egy css frame-emulációt, de ez sem az igazi (a fix tartalmakat nem scrolozza).

help plz!
 

Steve Pavlina tanácsai látogatott weboldalak készítéséhez

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 27. (P), 10.35
Steve Pavlina nem a szokásos marketing trükkök terjesztésével próbálja levenni a lábáról olvasóit, bevallása szerint nem használt ilyen módszereket igencsak népszerű weblapja látogatóinak megszerzésére. How to Build a High-Traffic Web Site (or Blog) című terjedelmes írása akár csepp is lehetne a tengerben, már ami a forgalomnövelő tanácsokat illeti, mégis fontosnak gondolom kiemelni, hiszen szívemhez közeli tippekkel látja el a nagyobb forgalomra vágyó honlap tulajdonosokat.

LightBox JS + Flash

Anonymous · 2006. Jan. 27. (P), 09.26
Következő a problémám:

Lightbox Jsnél a kép lejebbi rétegen nyílik meg, mint a beszúrt flash movie. Így a képből kitakat egy részt. Mi lehet erre a megoldás? z-index-et próbáltam lejebb venni a movienél, de nem megy így sem.
 

Web Inspector Safari használóknak

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 27. (P), 08.57
Körülbelül két hete hívta fel a webfejlesztők fogyelmét a Surfin’ Safari blog a Mac böngésző fejlesztői verzióiban elérhető Web Inspector eszközre. A Mozilla DOM Inspector használói számára ismerős funkcionalitást biztosító segédeszköz végre a Safari böngészőben hibaelhárítást végző webépítőknek is segítséget nyújt a gonosz kódhibák javításában. A friss Safari binárist használók a WebKitDeveloperExtras beállítás bekapcsolásával kelthetik életre.