ugrás a tartalomhoz

Steve Pavlina tanácsai látogatott weboldalak készítéséhez

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 27. (P), 10.35
Steve Pavlina nem a szokásos marketing trükkök terjesztésével próbálja levenni a lábáról olvasóit, bevallása szerint nem használt ilyen módszereket igencsak népszerű weblapja látogatóinak megszerzésére. How to Build a High-Traffic Web Site (or Blog) című terjedelmes írása akár csepp is lehetne a tengerben, már ami a forgalomnövelő tanácsokat illeti, mégis fontosnak gondolom kiemelni, hiszen szívemhez közeli tippekkel látja el a nagyobb forgalomra vágyó honlap tulajdonosokat.

Tíz pontban foglalja össze tanácsait, melyeket itt ugyan kiemelek, de mindenképpen érdemes elolvasni a részleteket is.
  1. Gyárts értékes tartalmat.
  2. Gyárts eredeti tartalmat.
  3. Gyárts időtlen tartalmat.
  4. Először az emberekre gondolj, utána a [kereső]gépekre.
  5. Ismerd a nagy forgalomra törésed igazi céljait.
  6. Engedd meg, hogy a közönség meglássa valódi önmagad.
  7. Légy őszinte és élj a következményekkel.
  8. Kezeld igazi emberekként a látogatóid.
  9. A weblapod pénzügyeit tedd a maga helyére.
  10. Ha az előzőeket mind el is felejted, koncentrálj arra, hogy segíts az embereken, és minden magától fog jönni.
If we are to help each other, we need to be partners in the pursuit of growth, not opponents. So it makes no sense to put up fake walls between us. The ego needs walls to protect it, but if we can get past the fear-based needs of the ego, we’ll make a lot more progress.
 
1

Nesze semmi

Anonymous · 2006. Jan. 27. (P), 13.05
Nesze semit fogd meg jól :))))
2

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2006. Jan. 27. (P), 13.11
Ezeket eddig is tudtuk:)
Egy írás arról,h hoygan írjunk. Csomó oylan blog van ,ami arról ír, hogyan "gazdagodjunk meg." Ez is kicsit azokra hasonlít. Sikerformulákat és tippeket ad, a tartalmat pedig elárasztja az AdSense, Chitika vagy Amazon reklám:)

Online 2.0
3

szomorú, bizony meg kell érte dolgozni

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 27. (P), 16.27
Hát "szomorú", bizony meg kell dolgozni a pénzért, ennél jobbat nem tudnak tanácsolni. Én azt gondolom, hogy bizonyos fórum témáinkban megjelent kereső trükközős szemlélet helyett ezt az utat kell követni. Lehet, hogy te tudod, de azon gondolkozz el, hogy hányan próbálnak tartalom létrehozás nélkül forgalmat generálni maguknak, mert azt gondolják ez lehetséges (szintén lásd fórum).
4

<Nincs cím>

Fekete Ferenc GDA · 2006. Jan. 27. (P), 21.54
rengetegen gondolják és hatalmasat tévednek. de ez az ő bajuk.
Az otthonról végezhető, szakértelmet nem igénylő, havi 200k-s munkának is sokan beugranak. Egyáltalán hogy gondolhatja valaki,h szakértelem nélkül jó munkát kap? ugyanez igaz a weboldalakra is: tartalom kell és sok munka.

Mindenki, aki létrehoz egy weboldalt azért,h "majd sokan jönnek", tegyen fel egy kérdést magának:
az embereket érdekli majd egyáltalán az oldal tartalma?
tényleg szükség van erre az embereknek?Online 2.0
6

Nincs ingyen ebed...

stefan · 2007. Júl. 6. (P), 16.49
Egy ideje mar en is figyeltem, hogy szinte omlik az olyan hirdetesek aradata amik keves munkaval irdatlan penz keresesi lehetosegeket kinalnak. Kezdek rajonni, hogy az egesz csak hum-buk es igazan csak azok keresnek akiknek sikerul behuzni a csobe egy ket artatlan es naive szemelyet. En sajat magam kezdtem utana jarni, hogy tenyleg lehet e keresni penzt, pld. az AdSens-el. Lehet! En egy honap alatt kb. $7.30-at kerestem. Ezt ujra leirom, het dollar es harminc centet egy honap alatt. Mondanom sem kellett, hogy sok idot forditottam ra, de celom nem a penz kereses volt hanem a valosag feltarasa. Adatokat es modszereket publikaltam a blogomon ahol bemutatom, hogy a sok hirdetes bizony csak az almodozok csabdaja: http://wlia03.blogspot.com. Sajnos a blogot csak angolul olvasoknak ajanlom. Egy utoiratkent hozzateszem: elnezest az ekezetek hianya miatt, de szerintem szugsegtelen ahhoz, hogy kommunikalni tudjunk, az arabok maganhangzot sem hasznalnak es egesz jol megvannak...sot a kinaiaknak meg betuik sincsenek... :)
7

Reális

vbence · 2007. Júl. 7. (Szo), 16.33
A te számaid teljesen reálisak. Van egy adsense topic, ahol 3%-os átkattintási átlagot mondanak. Nálad csak 2%, ezen szerintem símán lehet javítani. Keress alap elhelyezési tippeket. Pl nincs a postok között reklám, és amúgy sem nagyon integrálódik az oldalba. Havi 2000 pageviewtól pedig ne várj csodát.
5

Re

Anonymous · 2006. Jún. 27. (K), 10.49
Hát ja, egy valamire való webmester ezeket a dolgokat alapként kezeli, és addíg neki sem áll, amíg ezek nincsenek legalább fejben letisztázva, magam példáján okulva, az első oldalam csak amolyan próbaként indúlt lassan 8-9 hónapja, és lám, még most is időnként átszerkesztem a tartalmát majdhogynem teljesen, szerencsére három hónap alatt megdupláztam a lkátogatottságot 3ról 6 ezerre, de sajnos még mindíg kevés a visszatérő látogató.
Sok meló, és egyáltalán nem könnyebb mint bármilyen más foglalkozás, ha normálisan akarja csinálni az ember, és pénzt is akar vele keresni.
Ez csak a felvezetőszövege volt az ilyen írásokról való véleményemnek;
Egyszerűen szar, nulla, semmi kézzelfogható információ, ami hasznos azt mindenki megtartja magának, még én is ;)