ugrás a tartalomhoz

Three Reasons Why You Shouldn't Write Your Own Web Framework

Török Gábor · 2006. Jan. 15. (V), 12.57
Három ok, miért ne írjunk saját keretrendszert
 
1

Miért mégis

Jano · 2006. Jan. 15. (V), 13.44
Ha csak 2 keretrendszert vizsgálsz meg alaposabban, hogy tudja-e azt ami neked kell már az is sok idő lehet.

Pontosan és részleteiben megismerni egy keretrendszert sok idő. Mások (szerinted) rossz megoldásait, kodólási stílusát elviselni sok fáradtság.

Az, hogy 80%-ot tud és csak 20%-ot kell hozzárakni, az nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mintha egy 10 emeletes házhoz ha 8 emelet kész van akkor csak 2-t kell felhúzni. Előfordulhat, hogy abban a 75%-ban van olyan ami nem egy nem létező tudás, hanem egy máshogy megvalósított, müködő. Ebben az esetben az ember kezdhet el energit fektetni abba, hogy megírja és ráveszi a közösség többi tagját is, hogy használják ők is azt, vagy csak fogadják el, hogy párhuzamosan van 2 ilyen opció. (Aztán mégtöbb.)

Ha valami saját fejlesztés nem kerül bele az eredeti keretrendszerbe, akkor jön a probléma, hogy minden egyes keretrendszer frissítésnél ellenőrizni kell, hogy kompatibilis maradt-e a dolog és meg kell csinálni a saját modósításokat.

A legfőbb érv a meglévő rendszer mellett ugyanaz amit Joel egy meglévő kodról annak újraírása kapcsán mondott, hogy abban sok debugolási óra van. Új funkciókat első látásra általában mindig nagyon könnyű megvalósítani, csak menetközben derül ki, hogy mennyi hibalehetőség és probléma merülhet fel.