ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 29, 2004

ADOdb Pythonra

Granc Róbert · 2004. Jan. 29. (Cs), 16.21
John Lim, az ADOdb fejlesztője újabban a Python nyelvvel is közelebbi kapcsolatba került munkája során. Mivel nem talált a Pythonban használható, az ADOdb akár csak megközelítő funkcionalitásával is rendelkező programot (a Python DB API-ja csak minimális felületet nyújt), szinte természetes volt lépése: átkonvertálta az ADOdb-t (legalábbis egy részét) erre a platformra is.

404-es hibák kezelése intelligensen

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 29. (Cs), 13.32
Amennyiben egy felhasználó olyan oldalt kér le webhelyünkről, mely nem létezik, 404-es hibát generál, mely hatására a szerver beállításától függően valamilyen hibajelzést kap erről. Amennyiben olyan ingyenes szolgálatóra vagyunk szorulva, ahol a 404-es oldalak valamilyen portál honlapjára irányulnak, akkor nem sokat tudunk hasznosítani az 'A List Apart' újabb cikkéből. Ha azonban saját 404-es oldalt készíthetünk, akkor mindenképpen megéri átfutni a tanácsokat.

Keressük a Weblabor új szlogenjét!

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 29. (Cs), 08.17
Rengeteg ötletünk volt a Weblabor új szlogenjére, de inkább úgy döntöttünk, hogy ezeket elrejtjük olvasóink fejeiben. Arra kérjük azon olvasóinkat, akik találni vélnek ötletes szlogeneket fejükben, hogy jutassák el azokat hozzánk az info (kukac) weblabor.hu címre!

Komolyabbra fordítva a szót, webhelyünkön hamarosan néhány átalakítást tervezünk, és úgy gondoltuk, hogy a "több, mint php" szlogen bár szakít a PHP-vel való szoros kapcsolattal (ahonnan indult az oldal), de még így is túl korlátozó, s mi ennél sokkal sokrétűbb tartalommal szolgálunk, szeretnénk szolgálni a jövőben. Ehhez a tartalomhoz pedig egy sokkal frappánsabb, ötletesebb szlogenre lenne szükségünk, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy megkérdezzük ezzel kapcsolatban olvasóinkat.

Rendelkezésre álló (nem létező) költségvetésünket figyelembe véve annak a szlogen szerzőnek, akinek ötlete elnyeri tetszésünket és kiválasztásra kerül, egy PHP konferenciás bögrét tudunk felajánlani. Segítő szándékú olvasóink közreműködését előre is köszönjük!
 

SSL kapcsolat megnyitása

AndrewBoy · 2004. Jan. 29. (Cs), 03.09
Segítsetek lécci, hogy tudok php-s oldalt ssl kapcsolattal meghívni, vagyis titkosítva kommunikálni?