ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 27, 2004

JavaScript - a viselkedési réteg

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 27. (K), 12.48
A Digital Web Magazineban Peter-Paul Koch szerzeményeként megjelent 'The Behavior Layer' című cikk (sajnos) konkrét kód példák nélkül vállalkozik arra a "felvilágosító" feladatra, hogy a JavaScriptet helyére tegye a webfejlesztők fejében. Sokan korlátok nélkül alkalmazzák a JavaScriptet, akár úgy, hogy nem is tudnak róla egy vizuális szerkesztőnek "köszönhetően". Mások azonban teljesen elutasítják a használatát. Peter írása segíthet megvilágítani, hogy miért nem helyes egyik álláspont sem.

A MySQL "bekeményít"

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 27. (K), 07.28
Az utóbbi napokban számos érdekes közlemény látott napvilágot, mely egyértelműen azt mutatja, hogy a MySQL egyre inkább megkomolyodik, azaz magasabbra próbálja pozícionálni magát. Az SAP adatbázis termékének fejlesztését átvéve a kritikus nagycéges szektorral is komoly kapcsolatot fenntartó cég most a MySQL adatbázis helyzetét is javítani próbálja több eszközzel is.

Először is a Zend-el bejelentett partnerségnek köszönhetően az eddigi de-facto PHP-MySQL társulást (mely a PHP 5-el bekövetkező licenszelési problémákkal egy kicsit megrengett) most komolyan megerősítette.