ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 5, 2004

A 2003-as év a Web Standards Project szemében

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 5. (H), 15.16
A Web Standards Project tagjai a web standardokat támogató böngészők elterjesztésével és a webhelyek kialakításában részt vevők szabvány orientáltságával kapcsolatban próbálnak meg pozitív hatást elérni. Ebből a szemszögből jelentetik meg időről-időre híreiket a webstandards.org oldalon. Ők sem maradtak ki az évértékelők sorából, kigyűjtve 2003 legfontosabb híreit.
 

Az első PHP spam?

Granc Róbert · 2004. Jan. 5. (H), 14.12
A holland Derick Rethans, a PHP-s közösség egyik ismert egyénisége írta blogjában a következőket az általa kapott első PHP-hez kapcsolódó spamről:

PHP visszatekintés

Granc Róbert · 2004. Jan. 5. (H), 13.33
Ha már a 2003. évre való visszatekintésekről van szó, természetesen készült egy PHP naptár is, Derick Rethans gyűjtötte össze az elmúlt 12 hónap legjelentősebb PHP-vel kapcsolatos eseményét. A cikk a Nexennek köszönhetően franciául is olvasható, ha valakinek az esetleg jobban menne, mint az angol...
 

Az elmúlt év legkomolyabb webtervezési hibái

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 5. (H), 12.31
A UseIt.com oldalt működtető Jakob Nielsen webhelyén idén is megjelentette az év tíz legkomolyabb webtervezési hibájának listáját, ahogy ő látja. Olyan szokásosnak mondható hibák is helyet kaptak itt, mint az archív tartalmaknak adott új linkek problémája, vagy a dátumok nélkül megjelenő tartalmak. Ugyanakkor olyan gondokat is sorol Nielsen, melyek már "másodrendűek" abban az értelemben, hogy egy korábbi hiba javítása következtében léptek fel.

Idén regisztrálhatóak lesznek az ékezetes domainek

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 5. (H), 08.36
Aki olvasott internetes lapokat az ünnepek között, annak már valószínűleg nem újdonság, mégis úgy gondolom sokan lemaradhattak a hírről, hogy idén már regisztrálhatóak lesznek az ékezetes domain nevek is. A bejegyzésről általános ismertetőt nem sikerült találni, az Axelero oldalán azonban jól leírják, hogy milyen ütemben történik majd a regisztráció, illetve milyen buktatókra (speciális besorolásokra) kell majd számítani. Érdemes átnézni, mert nem egyszerű a bejegyzési rendszer...