ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 19, 2003

Gallery 1.3.4 - Az egyik legjobb képgaléria

Granc Róbert · 2003. Jún. 19. (Cs), 14.15
Az új, 1.3.4-es változat számos hibajavítás mellett jelentős újdonságokat is tartalmaz: a teljes galéria letöltése offline böngészéshez vagy CD-re íráshoz, fotónyomtatási szolgáltatások (Magyarországon nem nagyon aktuális), JPEG képek automatikus elforgatása, valamint új, egyedi leíró mezők hozzáadása a képekhez. Az új szkriptcsomaggal együtt megújult a többplatformos Gallery Remote nevű java program is, amely kényelmes, böngészőfüggetlen távoli hozzáférést nyújt galériánkhoz. Az új, 1.0.1-es változat szintén számos hibajavítást tartalmaz, ezek mellett már támogatja az alapvető HTTP autentikációt, valamint lehetővé teszi Gallery Remote projektek lemezre mentését és betöltését.
Gallery honlap és letöltés
 

Webes alkalmazások tesztelése a JMeter segítségével

Granc Róbert · 2003. Jún. 19. (Cs), 13.43
[ php|architect ] "Általános szabály, hogy alaposan tesztelni kellene a webes alkalmazásokat. Sajnos a gyakorlatban a tesztelés csak pontszerű, és gyakran elhanyagolt. A kézzel történő tesztelés alternatívájaként gyakran apró PHP szkripteket készítek az oldalaim feldolgozására. Gyakran futtatom őket, hogy eldöntsem mennyire voltak hasznosak az utolsó változtatásaim. Erről szól az egész fejlődési tesztelés, annak ellenőrzése, hogy az alkalmazásom előre, és nem visszafejlődik. De mindig úgy tűnt, hogy ez a bizonyos probléma egy elegánsabb megoldást érdemelne. Itt lép be a képbe a JMeter, amelyet terhelés-tesztelő programként mutatnak be, de biztosíthatom Önöket, hogy sokkal többet tud annál. Eredetileg a Jserv (az Apache Tomcat elődje) terheléses tesztelésére készítették, de azóta kibővült FTP kiszolgálók, adatbáziskiszolgálók, valamint java servletek és objektumok tesztelésének képességével is. Számunkra különleges tulajdonsága a fejlődési tesztelés futtatása webes alkalmazások ellenőrzésére" kezdi a PHPBuilder cikke, amely bevezet minket a JMeter használatába.
PHPBuilder cikk
JMeter honlap és letöltés
 

PHP 4.3.3RC1

Granc Róbert · 2003. Jún. 19. (Cs), 12.29
Alig jelent meg a végleges 4.3.2, máris itt a 4.3.3 első előzetes kiadása. A hibajavítások, fejlesztések teljes listája itt olvasható, letöltés szokás szerint a minőségbiztosítási csoport honlapjáról, a forráskód bz2 és gz, a windowsos változat pedig zip tömörítővel csomagolva: http://qa.php.net
A fejlesztők ismét azt kérik, hogy aki teheti, tesztelje az új változatot, várják a visszajelzéseket!