ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 24, 2003

Időkorlátos id

fchris82 · 2003. Jún. 24. (K), 18.38
Van egy oldal, amin be kell lépnie a felhasználóknak (szűk baráti társaságnak fentartva :) Szeretném megoldani, hogy a progi x idő után törölje az ID-ket (tehát újra be kelljen jelentkezni).
Eddig úgy ment a dolog, hogy:

"DELETE FROM belepett WHERE NOW()>(ido+10000)"

Ez működött is (10 000 másodpercnél régebbi kulcsokat törölte), amíg az UW, most új serverre nem váltott. Azóta mintha úgy működne, hogy a 20030405231023 'dátumot' egy számnak veszi, tehát hozzáadja a 10 000-t (ami itt egy órának felel meg). Ezzel az a gond, hogy ha vki éjvél előtt nem sokkal lép be, akkor éjfélkor ledobja (törli a kulcsot).
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kulcstörlés megoldható SQL parancson belül, vagy mindenképpen kell hozzá PHP is.
 

PHP webszerverre+megnyitásgondok...

Felidae · 2003. Jún. 24. (K), 09.57
Sziasztok!

Kezdeném azzal, hogy valamit nagyon szeretnék.... Szeretnék a weblapomra egy PHP alapú gallery progit, de nem nagyon jön össze... A gépemen xp van fenn, és feltelepítettem az IIS-t (asszem 4-es), erre raktam egy PHP 4.3.2-est. Lehet, hogy rosszul állítottam be, mert, ha úgy nyitok meg egy lapot, hogy a wwwroot-ba rakom, és az explorerből: localhost/blablabla.php-ként, akkor minden működik, de ha ráklikkelek a fájlra, akkor az egész forráskódot kiírja. Feltettem a progit a szerverre, és miután a setup/ index.php-t megnyitottam akkor ilyesmit ír ki (lerövidítettem):

Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/init.php on line 25

Warning: Failed opening '../platform/fs_unix.php' for inclusion (include_path='') in /.../gallery/setup/init.php on line 25

Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /.../gallery/setup/index.php on line 14

Fatal error: Failed opening required '../util.php' (include_path='') in /.../gallery/setup/index.php on line 14

Tehát nagyon szeretném, ha tudnátok segíteni ebben, mert eléggé el vagyok keseredve....

Üdv: Felidae
 

Beszámoló a Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztály Közgyűléséről

Tibee · 2003. Jún. 24. (K), 08.52
Mint már korábban hírül adtuk, az NJSZT Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya 2003. június 20-án, 17:30 órakor tartotta Tisztújító Közgyűlését. Az ülést Palócz István Ügyvezető Elnök nyitotta meg.