ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 16, 2003

PHP Weekly - 141.

Granc Róbert · 2003. Jún. 16. (H), 10.04
PECL - A PHP fejlesztői levelezőlista fő témája az elmúlt héten a PECL volt. Sterling Hughes indította el a témát azzal a felvetéssel, hogy a legtöbb, vagy akár minden C alapú PHP kiegészítőt a PECL könyvtárba kellene mozgatni. Minden új PHP változat megjelenésekor a "release manager", azaz a kiadásért felelős vezető a kiválasztott egybecsomagolandó kiegészítők legutolsó stabil változatát is letöltené a PECL-ből.
A legtöbb fejlesztő jó ötletnek tartja ezt a régóta dédelgetett ötletet a PHP 5 számára. Azt viszont biztosítani kell, hogy a helyzet ne váljon kezelhetetlenné sem a kiegészítők fejlesztői, sem a PHP "release manager" számára.
Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez a változtatás így vagy úgy, de hamarosan megvalósul.

PHAkt 2.50

Granc Róbert · 2003. Jún. 16. (H), 09.43
A Macromedia Dreamweaver MX szerkesztőprogram egyik (ha nem "A") legjobb szerver-oldali programozást lehetővé tevő kiegészítője, a PHAkt újabb gyorsulást, és számos hibajavítást hoz. A legjelentősebb javítások: optimalizált http adatbázismeghajtó, a Logout User működik a "register_globals=Off" beálltással is, új SQL típusokat (float(x,y), decimal(x,y), enum, set) is támogat, valamint megjelent benne a DB2 támogatás, bár egyelőre csak kísérleti jelleggel.
Honlap és letöltés: http://www.interakt.ro/products/PHAkt/