ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 141.

Granc Róbert · 2003. Jún. 16. (H), 10.04
PECL - A PHP fejlesztői levelezőlista fő témája az elmúlt héten a PECL volt. Sterling Hughes indította el a témát azzal a felvetéssel, hogy a legtöbb, vagy akár minden C alapú PHP kiegészítőt a PECL könyvtárba kellene mozgatni. Minden új PHP változat megjelenésekor a "release manager", azaz a kiadásért felelős vezető a kiválasztott egybecsomagolandó kiegészítők legutolsó stabil változatát is letöltené a PECL-ből.
A legtöbb fejlesztő jó ötletnek tartja ezt a régóta dédelgetett ötletet a PHP 5 számára. Azt viszont biztosítani kell, hogy a helyzet ne váljon kezelhetetlenné sem a kiegészítők fejlesztői, sem a PHP "release manager" számára.
Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez a változtatás így vagy úgy, de hamarosan megvalósul.

MySQL és OpenSSQL - Ha valaki SSL támogatással fordította a MySQL telepítését, akkor kötelezően OpenSSL támogatással kell fordítania a PHP MySQL kiegészítőt is! Ezt a "--with-openssl" konfigurációs kapcsolóval teheti meg.
mysql_info() - Habár még nincs megerősítve, oda kell figyelni a mysql_info() függvény osztályban történő használatára. Az Apache 1.3.27, a PHP 4.3.2 és a MySQL 3.23.56 változatok használata esetén legalábbis a fenti függvényhívás összeomlasztja a kiszolgálót.
mysqli (PHP 5) - Azok számára, akik elég bátrak a PHP 5 jelenlegi fejlesztői változatát használni, Georg Richter összeállított egy rövid leírást arra vonatkozóan, hogyan lehet legegyszerűbben átkonvertálni a felhasználók programrészeit a jelenlegi MySQL kiegészítő használatáról az új MySQLi kiegészítő használatára.
PHP és System32 a 32 bites Windowsok alatt - Dietrich Ayala vette észre, hogy a PHP minden indításakor a rendszer ír a C:\WINNT\system32\config\software.LOG fájlba.
Marshall Greenblatt rámutatott, hogy ez a fájl a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE rendszerleíró adatbázis (registry) kulcspontok gyűjtője a Windows NT rendszereken. Semmi köze a PHP-hez. Ez a jelenség ahhoz a módszerhez kapcsolódik, amellyel a Windows lezárja a registry-t, nem kell figyelembe venni.